Meny

Ung kvinne dømt til døden ved steining i Sudan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sudansk kvinne på rundt 20 år er dømt til døden ved steining i Sudan etter å ha blitt kjent skyldig i utroskap, ifølge advokater og menneskerettighetsforkjempere.

Dommen blir fordømt av menneskerettighetsgrupper og skaper frykt for at Sudan vil endre på sin lovpraksis og i større grad bruke en streng tolkning av de islamske sharialovene.

Kvinnen ble dømt 22. april og befinner seg nå i et fengsel i nærheten av hovedstaden Khartoum der hun sitter sammen med sin baby.

Hun har to advokater, men ingen av dem ønsker å bli navngitt. Den ene opplyser imidlertid at kvinnen er under stort psykologisk press, og at hun trenger psykiatrisk hjelp på grunn av det enorme sosiale presset fra blant annet familien.

Advokater og aktivister opplyser også at kvinnen verken hadde advokat eller tolk til stede under rettssaken, selv om hun er analfabet og arabisk ikke er morsmålet hennes.

Hennes nøyaktige alder er ikke kjent, men det antas at hun er rundt 20 år. Enkelte mener hun kan være yngre.

– Denne saken skaper bekymring for hvordan dommere tolker og anvender Sudans sharialover, sier Jeanne Henry, en forsker i menneskerettsgruppa Human Rights Watch.

Pisking er en vanlig straff i Sudan for forbrytelser som utroskap og alkoholbruk. At personer blir dømt til steining, er sjeldent.

Les også: Fire menn fikk 18 år for å ha steinet lesbisk jente til døde

Les flere nyheter

Populært