Meny

Vekterstreik kan gi kontantkrise

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare flytrafikken som kan bli rammet om partene ikke kommer til enighet før midnatt.

Det pågår nå mekling mellom NHO Service på den ene siden og YS-forbundet Parat og LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund på den andre.

Dersom de ikke kommer til enighet og flyplassvekterne tas ut i streik, vil det få store konsekvenser for flytrafikken.

Les: Frykt for store flyforsinkelser

Men også andre områder vil rammes.

Mange bymiljøvektere vil ikke komme på jobb. Dermed vil det også kunne bli problemer for mange ansatte i butikker og senter å komme seg på jobb, for flere steder er det vektere som åpner gitter og låser. Vekterne vil forsvinne fra butikkene. Nasjonalgalleriet vil være uten nattevakter, og med redusert bemanning på dagtid, skriver Arbeidsmanden.no.

Og ikke minst - minibanker vil kunne gå tomme.

DNB har lagt ut denne meldingen som kommer opp ved innlogging i nettbanken:

«DNB kan bli rammet av en eventuell vekterstreik. Vi er kjent med at det er brudd i forhandlingene i vekterbransjen. Om megling ikke fører fram vil det bli streik fra fredag 1. juni kl 06.00.

En streik vil påvirke henting og levering av kontanter og etterfylling av penger til minibanker. Betalingsterminaler i forretningene vil fungere som normalt.

Vi oppfordrer til å bruke kortet når du skal betale for varer og tjenester. I første omgang vil streiken ramme Oslo/Akershus, Østfold, Vestfold,Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland.»

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært