Til slutt ble det Bieber-konsert

Dedikerte Justin Bieber-fans på konserten utenfor Operaen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Justin Bieber entret scenen ved Operaen i Oslo klokken 20.45 onsdag til ekstatiske hyl fra tusenvis av frammøtte tenåringsjenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed var over ett døgns venting fra de mest ivrige fansene over. Mens 18-åringen fra Canada satte i gang med sin hittil største hit «Baby» begynte sikkerhetsvaktene etter kort tid å bære vekk gråtende jenter som ikke tålte påkjenningen etter flere timers ventetid på operataket.

Anslagene på hvor mange som hadde møtt opp varierer fra 15.000 til 25.000. Selv om konserten fant sted på en scenelekter i vannet ved operataket, var det fans helt bort til begynnelsen av Karl Johans gate nede ved Oslo S.

Politiet ba tidlig onsdag ettermiddag arrangørene om å framskynde konserten så mye som mulig på grunn av kaoset i Oslo sentrum, men likevel enten idolet scenen bare 35 minutter tidligere enn planlagt.

– Vi har fortløpende vurdert å avlyse konserten, og det avgjørende har vært hensynet for liv og helse. Det er nå klart at det blir konsert, men at den vil bli framskyndet. Jo tidligere, jo bedre, sa stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til NTB etter en pressekonferanse ved 18-tiden.

Forholdene roet seg

Forholdene på operataket roet seg etter hvert etter at det hadde vært nærmest kaotiske tilstander i løpet av ettermiddagen.

Før konserten hadde fem ungdommer blitt sendt til legevakten, én med bruddskader og fire med klemskader. Alle disse episodene skjedde tidligere på ettermiddagen og blant dem som sto i kø utenfor selve operataket.

Det var også en del ungdommer som besvimte, men etter at det ble utdelt vann fra arrangøren ble situasjonen mindre kaotisk.

Politiet stengte veien langs Operaen for trafikk for å unngå påkjørsler ettersom mange prøvde å komme seg inn på området uten å benytte gangbrua. Det ble meldt om flere unge jenter som løp mellom biler og trikker i sentrum.

Ikke imponert over arrangøren

Stasjonssjef Stølen er imidlertid ikke imponert over måten arrangøren planla konserten på.

– Dette er ikke det mest ideelle plassen når det gjelder slike stjerner. De bruker for det meste å holde konsert på Valle Hovin, men det er arrangøren som bestemmer, sier Stølen. Han mener at man nok har undervurdert hvor stort idol 18-åringen egentlig er.

– Det er jo en gratiskonsert. Det kunne vært greit med litt mer informasjon på forhånd. De kunne fortalt at det var x antall billetter og at bare så mange ville slippe inn, og at det ville bli satt opp storskjerm på utsiden, mener han.

Stølen sier også at politiet har hatt god kommunikasjon med arrangørene, og at heller ikke de hadde forventet så stort oppmøte.

Barnevernsvakten rykket også ut til området for å ta seg av barn og unge som hadde vært der i timevis. Flere unge var til stede uten foreldre eller andre voksne med seg.

Fullt på operataket

Det ble tidlig fullt på operataket ettersom mange av fansen var på plass allerede ved 8-tiden onsdag morgen.

Et stort oppbud av sikkerhetsvakter og politifolk samt mannskaper fra Røde Kors var også tidlig på plass. Oslo Røde Kors måtte tilkalle ekstramannskaper utenbys fra for å ha nok bemanning, mens vaktselskapet Pro-Sec tilkalte ekstramannskaper etter hvert som omfanget gikk opp for dem. Også ambulanser og mannskaper fra brann var til stede under arrangementet.

Kaoset rundt den canadiske popstjernen startet allerede natt til tirsdag da de ivrigste overnattet på flyplassen på Gardermoen i håp om å få et glimt av idolet da han ankom tirsdag ettermiddag.

Les også: Justin Bieber skaper kaos i Oslo

Les flere nyheter

Personvernpolicy