Meny

Fant hånd i posten

En politimann fjerner en pakke fra det konservative partiets hovedkvarter i Ottawa tirsdag. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjokkerte politifolk etterforsket onsdag funnet av en menneskehånd i posten ved et postkontor i Ottawa.
Funnet skjedde få timer etter at en råtnende fot ble mottatt hos det konservative regjeringspartiet i Canada, melder AFP.

- Etterforskningen har så langt fastslått at begge pakkene som ble mottatt i Ottawa stammer fra Montreal, sier politiet.

En avhugget torso ble også oppdaget av en vaktmester i Montreal tidlig tirsdag i en koffert i en haug med søppel. Det er fremdeles uklart om de grusommene funnene, beskrevet av statsråd for offentlig sikkerhet Vic Toews som «svært forstyrrende», er forbundet.

Ifølge den offentlige kringkasteren CBC vil kroppsdelene bli undersøkt for å fastslå om de stammer fra samme person og om vedkommende var i live da delene ble kappet av.

Den første pakken ble delvis åpnet av resepsjonisten ved de konservatives partikontor i Ottawa. Vedkommende ringte politiet etter å ha sett blodflekker og ha blitt overveldet av lukten.

- Politiet ble tilkalt og ved nærmere undersøkelse av pakken ble det fastslått at det kan ha vært en menneskefot i boksen, het det i en uttalelse fra politiet tirsdag.

Boksen ble siden gjennomlyst med røntgen og overlatt til et lokalt likhus som fastslo at «pakken inneholdt en menneskefot», het det videre. Timer etter ble en ny mistenkelig pakke funnet ved et postsorteringssenter i nærheten. Den «inneholdt en menneskehånd», sier politiet.


Innvandringsminister Jason Kenney uttaler onsdag at dette helt klar er  en «fullstendig avskyelig kriminell handling», og la til at den også er «bisarr og fullstendig skrekkinngytende».

Politiet avhørte ansatte ved postkontoret samt likhus og sykehus i området.

Les flere nyheter

Populært