Meny

Bieber-fans båret bort fra trengselen ved Operaen

Horder med unge fans samlet ved Den norske opera for å se og høre ungpikeidolet Justin Bieber. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere timers kaos utenfor Operaen, gikk Justin Bieber på scenen foran tusenvis av hylende tenåringsjenter.
Fakta om Justin Bieber

* Canadisk artist innen sjangeren pop og R&B.

* Født 1. mars 1994 i London i Ontario av en 18 år gammel enslig mor, Pattie Mallette. Vokste opp i nabobyen Stratford.

* Etter at han i 2007 ble nummer to i en sangkonkurranse i hjembyen, la moren ut video av dette på YouTube, fulgt av flere videoer. Disse ble oppdaget av amerikanske Scooter Brown som tok kontakt og ble hans manager.

* Biebers første singel «One Time» ble utgitt i 2009 og solgte til platina både i hjemlandet og i USA.

* Hans første album «My World 2.0» (2010) ble en internasjonal suksess.

* Han har siden utgitt ytterligere to album «Under the Mistletoe» (2011) og «Believe» (2012)

* Han har solgt mer enn 15 millioner album på verdensbasis.

* Han har også prøvd seg som skuespiller.

(Kilde: Wikipedia) (©NTB)

Tusenvis av tenåringer – de langt fleste av dem jenter – beleiret hovedstaden fra onsdag formiddag i anledning gratiskonserten som det canadiske tenåringsidolet holdt i kveld.

Justin Bieber skal ha ankommet Operaen like før klokken 20.30, ifølge VG Nett.

Klokken 20.45 entret han scenen til stormende jubel.

Flere jenter ble båret ut fra trengselen av vektere og Røde Kors-mannskap. Ifølge VG Nett er det snakk om flere titalls ungdommer. Noen ble båret ut idet Bieber startet konserten, mens flere skal ha besvimt underveis av volumet, presset og varmen.

Ifølge DB.no gikk Bieber av scenen klokken 21.15.

10 leddbusser står klare ved Jernbanetorget for å frakte fansen hjem, ifølge Aftenposten.no. 

Fryktet avlysning

Konserten skulle opprinnelig starte kl. 21.20, men politiet antydet onsdag ettermiddag at forholdene rundt Operaen var så kaotiske at de var forberedt på å avlyse konserten hvis sikkerheten er truet.

Les også: Justin Bieber spiller på Operataket i kveld

Vi har fortløpende vurdert å avlyse konserten, og det avgjørende har vært hensynet for liv og helse. Det er nå klart at det blir konsert, men at den vil bli framskyndet. Jo tidligere, jo bedre, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til NTB.

Også Justin Bieber selv er bekymret over sikkerheten for fansen og tvitret tidligere på ettermiddagen en oppfordring til fansen om å høre på politiet hvis konserten skal kunne gjennomføres. Han røpet også at han ville synge seks sanger, to av dem nye.

Arrangøren får kritikk

Stølen opplyser at forholdene på operataket nå er rolig og at politiet mener de har kontroll på situasjonen.

– Det er noen som er skuffet over at de ikke kom inn og som ikke er fornøyd med å se ham på storskjerm, sier han.

Fem ungdommer er sendt til legevakten, én med bruddskader og fire med klemskader. Alle disse episodene skjedde tidligere på ettermiddagen og blant dem som sto i kø utenfor selve operataket.

Stølen er imidlertid ikke imponert over arrangøren.

– Dette er ikke det mest ideelle plassen når det gjelder slike stjerner. De bruker for det meste å holde konsert på Valle Hovin, men det er arrangøren som bestemmer, sier Stølen.

Barnevernsvakten rykket også ut til området for å ta seg av barn og unge som har vært der i timevis. Flere unge er til stede uten foreldre eller andre voksne med seg.

Fullt på operataket

Politiet har stengt veien langs Operaen for trafikk for å unngå påkjørsler ettersom mange prøver å komme seg inn på området uten å benytte gangbrua. Det har vært meldt om flere unge jenter som løper mellom biler og trikker i sentrum.

– Jeg vil anslå at det nå befinner seg mellom 6.000 og 7.000 personer på taket. Vi vurderte en periode å få alle vekk for deretter å bare slippe inn de som hadde billett, men så at det ville vært både urettferdig og vanskelig å administrere, sier sikkerhetsansvarlig Kato Stokkan i Pro-Sec til NTB.

Stokkan forteller at det var en god del fans på plass allerede da sikkerhetsfolkene kom til stedet ved 10-tiden onsdag morgen.

– Vi hadde en periode hvor rundt 15 jenter svimte av på kort tid, men har nå fått inn en del vann slik at det nå går bra, sier Stokkan.

Selskapet har måttet kalle inn ekstra mannskaper for å holde bukt med fansen.

Kaotisk

Et stort oppbud av sikkerhetsvakter og politifolk og mannskaper fra Røde Kors er på plass. Oslo Røde Kors har tilkalt ekstramannskaper utenfor Oslo for å ha nok bemanning. Også ambulanser er til stede.

Det er stor trengsel foran inngangen og skal også ha vært tendenser til knuffing blant de frammøtte. Ifølge VG måtte en jente skjæres løs gelenderet på gangbrua som fører til operaen etter at hun satte fast foten.

Les også: Justin Bieber skaper kaos i Oslo

Les flere nyheter

Populært