Nektet å begrave lesbisk kvinne

Dansk sogneprest beholder likevel jobben. Biskopen i Aalborg i Danmark har besluttet at sognepresten fra Nordjylland får beholde jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte oppsikt da det tidligere i måneden ble kjent at presten hadde nektet å begrave en 74 år gammel kvinne fordi hun var lesbisk. Kvinnen hadde de siste 30 åra bodd sammen med en nå 80 år gammel kvinne, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det var kvinnens datter som avslørte saken.

På tross av omfattende kritikk unngår presten å få sparken, skriver nyhetsbyrået. Selv om biskopen ikke har villet uttale seg om saken har ikke avgjørelsen gått til Kirkedepartementet. Hvis det er snakk om en oppsigelsessak skal departementet orienteres.

Etter at saken ble kjent ba biskop Henning Toft Bro sognepresten om en redegjørelse.

- Jeg ga sognepresten mulighet til å komme med en redegjørelse, og den har jeg fått. På bakgrunn av denne, som jeg har brukt mange dager på å gjennomgå, har jeg fattet min beslutning, sier biskopen til Ritzau.

Siden det dreier seg om en personalsak ønsker han ikke å fortelle hvilke eventuelle sanksjoner han har gått inn for.

Les flere nyheter

Personvernpolicy