Meny

Bakbundne lik funnet i Syria

Bakbundne lik funnet i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 bakbundne døde personer er funnet utenfor Deir Ezzor øst i Syria, opplyser generalmajor Robert Mood.

Generalmajor Robert Mood sier han er opprørt etter at det ble funnet 13 bakbundne lik utenfor Deir Ezzor øst i Syria. Stormaktene strides om hva som kan gjøres for å løse krisen i landet.

De drepte ble funnet i Assukar utenfor Deir Ezzor tirsdag kveld, opplyser Mood, som leder FNs observasjonsstyrke i Syria.

– Likene var alle bakbundet, og enkelte ser ut til å ha blitt skutt i hodet på kloss hold, sier Mood i en pressemelding.

Mood sier han er dypt opprørt av drapene og fordømmer dem som redselsfulle og uforsvarlige. Han ber nå alle parter om å vise tilbakeholdenhet.

Les også: Dissidenter, desertører og terrorister

Diplomater utvises

Det er kun få dager siden en enda større tragedie rystet landet. Fredag og lørdag ble 108 sivile syrere, deriblant 49 barn, funnet drept i Houla sentralt i Syria. Mange av de døde så ut til å være skutt på kloss hold eller mishandlet til døde. Andre var drept i artilleri- og stridsvognangrep.

Les også: Vitner i Houla: Mange ble likvidert av milits

Massakren er blitt møtt med massiv internasjonal fordømmelse, og flere vestlige land har de siste dagene utvist syriske diplomater. Både Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Australia og flere andre land kunngjorde tirsdag at de vil utvise representanter for det syriske regimet. Onsdag gjorde Nederland og Tyrkia det samme.

Vitner har fortalt FN-observatørene at militsmedlemmer som støtter regimet, var delaktig i massakren. President Bashar al- Assads nekter på sin side for at myndighetene har noe med drapene å gjøre. I stedet legger han skylden på islamistiske terrorister.

Militærmakt

Den prekære situasjonen i Syria har fått flere til å vurdere nye alternativer for å løse krisen. Frankrikes president François Hollande sa tirsdag at han ikke vil utelukke en militær intervensjon i Syria hvis den støttes av FNs sikkerhetsråd.

Den syriske opposisjonslederen Burhan Ghalioun har også tatt til orde for militær inngripen og oppfordret i helgen det syriske folk til å delta i en «frihetskamp» mot Assads regime dersom ikke FN intervenerer.

Vetomaktene Russland og Kina har imidlertid gjort de klart at de ikke vil gå med på en militæroperasjon. Statssekretær Gennadij Gatilov i det russiske utenriksdepartementet sa onsdag at Russland mener det er for tidlig å vurdere nye tiltak mot Syria. Også amerikanske myndigheter har sagt at de ikke tror militær inngripen vil være løsningen i Syria fordi det bare vil føre til enda mer kaos og blodbad.

Onsdag kveld skal spesialutsending Kofi Annan orientere FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Syria.

Les også: Nok et angrep mens Sikkerhetsrådet sitter i møte

Les også: Nye angrep i Syria

Les alt om uroen i Syria

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært