Kvinner anklaget for hekseri og lynsjet i Tanzania

Om lag 3.000 personer, flesteparten av dem eldre kvinner, er blitt anklaget for hekseri og lynsjet i Tanzania fra 2005 til 2011, ifølge en lokal menneskerettsgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en rapport fra organisasjonen Legal and Human Rights Centre (LHRC) ble ofrene lynsjet av redde naboer som trodde de var hekser, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Hvert år blir i gjennomsnitt 500 personer, spesielt eldre kvinner med røde øyne, drept i Tanzania fordi de mistenkes for å være hekser, heter det i rapporten.

Les også: Drept i hekseprotest

Menneskerettsgruppen forklarer at røde øyne blir sett på som et tegn på hekseri, mens det faktisk ofte er et resultat av at kumøkk blir brukt som brennsel i områder med knappe ressurser. Mange i lokalbefolkningen er av den oppfatning at hekseri er årsaken til alt fra sterilitet, fattigdom, mislykkede forretninger, sult og jordskjelv.

De hardest rammede provinsene er Mwanza og Shinyanga nord i landet. Eksempelvis ble 242 personer drept i tidsrommet mellom januar 2010 og januar i fjor bare i Shinyanga-provinsen, skriver LHRC i sin rapport.

Les også: - Kvinner voldtok for å samle sæd til ritualer

Les flere nyheter

Personvernpolicy