Fredrikstad slo Viking 3-0 hjemme

Mouhamed "Momo" Gueye (t.h.) scorer Fredrikstads tredje mål under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad stadion tirsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB / Scanpix
Mouhamed "Momo" Gueye (t.h.) scorer Fredrikstads tredje mål under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad stadion tirsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB / Scanpix

Fredrikstad slo Viking 3-0 (2-0) i eliteserien tirsdag. Ole Jørgen Halvorsen, Simen Rafn og Mouhamed Gueye scoret målene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstad – Viking 3-0 (2-0)

6368 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Jørgen Halvorsen (13), 2-0 Simen Rafn (38), 3-0 Mouhamed Gueye (73).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Christian Landu Landu, Indridi Sigurdsson, Viking.

Lagene:

Fredrikstad (4-5-1): Jon Knudsen – Andreas Landgren (Mads André Hansen fra 86.), Ole A. Strømsborg, Vidar Martinsen, Benjamin Dahl Hagen – Ole Jørgen Halvorsen (Simen A. Standerholen fra 90.), Hans Erik Ramberg (Mouhamed Gueye fra 68.), Jørgen Horn, Khalifa Jabbie, Simen Rafn, – Alexander Ruud Tveter.

Viking (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Jon-Helge Tveita, Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen (Christian Landu Landu fra 46.) – Vidar Nisja, André Danielsen, Martin Ørnskov (Björn Andersson fra 74.), Yann-Erik De Lanlay – Henri Anier (Patrik Ingelsten fra 46.), Valon Berisha.

Hittil i sesongen har Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain vært Fredrikstads beste offensive våpen. Med disse ute var det andre som tok ansvar.

Først da Ole Jørgen Halvorsen, som har slitt fryktelig etter overgangen fra Sogndal, scoret sitt første mål i Fredrikstad-trøya. Så da ungguttene Simen Rafn og Mouhamed Gueye scoret sine første eliteseriemål.

Viktig var også veteranen Hans Erik Ramberg som gjorde en meget god kamp med blant annet to målgivende pasninger i sitt comeback etter skade.

Ledet fortjent

Viking-spillerne var tamme de første 45 minuttene, og hjemmelaget ledet fortjent. 1-0 kom da veteran Hans Erik Ramberg sendte et innlegg som Halvorsen styrte forbi en sjanseløs Rune Almenning Jarstein etter snaue kvarteret.

Simen Rafn øket til 2-0 da han på etter en flott Fredrikstad-kontring satte ballen over Jarstein. Åge Hareide skjønte også at noe måtte gjøres og gjorde to bytter i pausen. Viking virket også langt mer på hugget, og skapte store problemer for Fredrikstads forsvar innledningsvis i annen omgang.

Fredrikstad fikk sine muligheter på kontringer, og det var til tider store åpninger i et offensivt Viking-lag. Både Khalifa Jabbie og spesielt Alexander Ruud Tveter burde øket Fredrikstads ledelse.

Avgjort ble det imidlertid da Fredrikstad kom hurtig med mange spillere etter 73 minutter. Simen Rafn fant innbytter Mouhamed Gueye som banket ballen inn ved stolperoten.

Jevnere

Spillemessig var det nok jevnere enn resultatet tilsier, men det unge Fredrikstad-laget leverte en beundringsverdig innsats og også godt angrepsspill til tider.

Viking hadde flere sjanser til å skape spenning i kampen, men en blanding av uflaks og udyktighet i annen omgang spolerte alle sjanser. I tillegg hadde Jon Knudsen to fine redninger på forsøk fra Indridi Sigurdsson og Yann-Erik de Lanlay på slutten.

Fredrikstad står med ni poeng før EM-pausen, og fikk en viss kontakt med lagene over seg på tabellen med dagens seier. Med aristokratens skakkjørte økonomi er det ingen forsterkninger på vei inn. Da er det godt for Trond Amundsen at det lysner på skadefronten før de viktige kampene mot Sogndal borte og Lillestrøm hjemme etter pausen.

Viking har etter hvert etablert seg på midten av tabellen med 14 poeng, og er foreløpig for ustabile til å utfordre lagene foran seg på tabellen. Åge Hareide & Co møter Rosenborg hjemme og Aalesund borte etter ferien, og trenger nok mer enn Arne Larsen Øklands inntreden som direktør for å ta poeng i de kampene.

Les mer om fotball

Les flere nyheter

Personvernpolicy