Meny

Justin Bieber skaper kaos i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo måtte sende flere patruljer til Grand Hotel i Oslo sentrum for å holde styr på hundrevis av unge jenter som ventet på den canadiske popstjernen Justin Bieber.

Tenåringsidolet er på en kjapp visitt til Oslo for å promotere sitt nyeste album, spille inn en TV-promo og deretter holde en gratiskonsert i hovedstaden onsdag ettermiddag.

Allerede mandag kveld troppet de ivrigste av hans norske fans opp på Gardermoen for å overnatte. Håpet var å få et glimt av idolet selv om informasjonsavdelingen på flyplassen var raskt ute med å informere om at han ikke ville komme ut gjennom den vanlige utgangen.

Tar avgjørelser selv

Bieber landet på Gardermoen med et rutefly fra British Airways litt før klokken 17 tirsdag ettermiddag. Ifølge Dagbladet har stjernen med seg en dobbeltgjenger som skal avlede oppmerksomheten og kjøre til et annet hotell enn der Bieber selv skal bo.

Bieber har måttet venne seg til livet som global superstjerne. Og det har han klart, ifølge seg selv.

– Jeg har forandret meg på så mange måter siden jeg slo gjennom. Jeg er 18 nå, og har opplevd ting de siste årene som på en måte har tvunget meg til å bli voksnere. Tidligere gjorde andre folk mesteparten av forarbeidet for meg, men jeg har tatt mye mer kontroll over min egen karriere. Nå tar jeg avgjørelsene selv, sa Bieber til VG da avisen nylig møtte ham i London.

Hundrevis foran Grand

Tirsdag ettermiddag måtte politiet i Oslo sende ut flere patruljer til Grand Hotel på Karl Johans gate for å holde styr på flere hundre tenåringsjenter og et par gutter som hadde samlet seg utenfor hotellet.

Politiet måtte rydde plass og be fansen, som kaller seg for «beliebers», om å flytte seg over på den andre siden av gata for at den kunne åpnes for biltrafikk. Samtidig skal de ha opplyst at 18-åringen ikke skulle overnatte på Grand, noe som ikke hadde noen synlig effekt på entusiasmen til de oppmøtte.

Flere medier melder at gratiskonserten til popfenomenet skal finne sted foran Østbanehallen onsdag mellom klokka 16 og 18, men dette er foreløpig ikke offisielt bekreftet. Opprinnelig var det meningen at konserten skulle holdes på operataket, men dette skar seg fordi dette stedet er opptatt i forbindelse med prøver til jubileumskonserten til kongeparet.

Flere tusen ivrige tenåringsjenter er ventet å møte opp for å få med seg begivenheten onsdag.

Populært tenåringsidol

Justin Bieber er for tiden en av de mest populære tenåringsidolene i verden. Hans platedebut i 2009 solgte til platina både i USA og Canada, og videoen til singelen «Baby» sammen med rapperen Ludacris er den mest sette videoen på nettstedet YouTube.

Nordmannen Reinert K. Olsen, bedre kjent som Ray-Kay, er en av mennene bak denne videoen. Ray-Kay har også laget musikkvideo for Lady Gaga.

På Twitter har Justin Bieber over 22 millioner følgere, og han sendte selv en melding via sin Twitter-konto der han fortalte at han var på vei til Norge og Oslo.

Hans besøk i Oslo skjer i forbindelse med en større promoturné i Europa i forbindelse med utgivelsen av hans tredje album «Believe» neste måned og den nye singelen «Die in your arms» som ble utgitt offisielt tirsdag.

På den nye platen har nordmannen André Lindal skrevet og produsert to av låtene sammen med den amerikanske låtskriveren Rodney Jenkins. Lindal har tidligere også skrevet låter for Norges-vennen Chris Medina.

Hvorfor Bieber har valgt Oslo og Norge som starten på sin promoturné er ukjent, men visstnok skal han ha norske slektninger på morssiden.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært