Meny

Norsk Tipping-ansatt vant jackpot

JACKPOT: Det var på en automat av denne typen, «Belago», at en ansatt i Norsk Tipping forrige uke vant over 40.000 kroner. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt i selskapet vant forrige 43.000 kroner på en av Norsk Tippings testautomater. Nå slår Norges Bingo- og lotteriforbund alarm.

Det var en bingoautomat av typen «Belago» som ble benyttet til privat spill av en Norsk Tipping-ansatt i deres lokaler på Hamar. I utgangspunktet skal disse automatene kun brukes til testing og demonstrasjon.

– Dette forventer jeg blir ryddet opp i øyeblikkelig, slik at det ikke ser ut som operatøren deltar i spillet på lik linje med de andre spillerne, fordi tilliten mellom kunder og Norsk Tipping svekkes, sier Tage Gullbrandson som leder i Norges Bingo- og lotteriforbund til VG.

Les også: Danske trodde han vant 28 milliarder

Norsk Tipping mener derimot at hendelsen var en ren tilfeldighet, og derfor uproblematisk.

– Våre ansatte kan spille på alle våre spill i et eget spillhjørne i lokalene her, også på disse testautomatene, sier kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren til avisa.

Hos Lotteritilsynet er man noe mer skeptisk til praksisen. Underdirektør Jan Petter Sæbø sier til VG at tilsynet derfor vil be om redegjørelse fra Norsk Tipping.

Les også:

Bussjåfører vant 346 millioner

Ryddet rommet - fant halv million kroner


Les flere nyheter

Populært