Meny

Rettssaken mot Anders Behring Breivik:

Ingen venner vil møte Breivik

Ingen venner vil møte Breivik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breiviks venner ber alle om at han skal forlate rettssalen når de skal vitne. Det aksepterer tiltalte.

RETTSSAL 250 (ABC NYHETER): Anders Behring Breivik (33) aksepterer å sitte i et tilståtende rom når hans venner skal vitne.

Ingen av dem vil møte han ansikt til ansikt.

For første gang følger også to av de rettspsykiatrisk sakkyndige med for å observere den tiltaltes reaksjoner på vennenes uttalelser. Synne Sørheim og Agnar Aspaas følger etter Breivik ut.

– Han er en barndomskamerat av meg, som jeg kjenner siden jeg flyttet til Oslo, sier det første vitnet (32) om forholdet til Anders Behring Breivik.

– Han var bestekameraten... da vi var liten, legger han til.

De møtte hverandre på barneskolen da de var 11-12 år gamle, og hadde plasser ved siden av hverandre på skolen. I tillegg bodde de i samme område på Skøyen.

- Vi hadde det som alle andre barn. Det er ikke så mye å si om det. Vi hadde det morro sammen, sier han.

Senere i dag skal tre andre venner av tiltalte vitne, deriblant hans seks år yngre eks-kjæreste og ytterligere to menn. Alle barndoms- og ungdomsvenner.

– Han skilte seg ikke ut, svarer det første vitnet om hvordan tiltalte var i skolesammenheng.

Skilte lag på ungdomsskolen

Aktor Inga Bejer Engh leser fra politiavhøret hvor det samme gjentas når det gjelder andre miljøer.

På ungdomsskolen gikk de i parallellklasser og i at de i perioder skilte lag, delvis i forhold til de nye klassene de gikk i.

– Jeg hadde inntrykk av at han fikk greie karakterer og var flink på skolen, sier vitnet.

Engh spør også om taggingen som Breivik ble tatt for og vitnet var med på dette

«noen ganger».

– Det begynte i syvende klasse. Han var ganske dedikert i dette med tagging, og han hadde en gjeng han gikk sammen med. Jeg visste hvem det var og noen gikk også på skolen, sier det første vitnet og legger til:

– Jeg husker ikke tiden som at det var mye bråk. Foreldrene visste vel ikke om det. Husker at vi ble stoppet av politiet og fikk beskjed om å rydde opp, sier han og opplyser at tiltalte ikke var med på opprydningsarbeidet og at de begge vokste fra taggingen. På slutten av niende fant vi tonen igjen og vi begynte på samme videregående skole.

Begynte på ny skole

Det gjorde de og havnet i parallellklasser, men tiltalte valgte å slutte etter første klasse og begynne på en annen skole - til en mer «businesskole», beskriver vitnet tiltaltes valg.

– Ut mot tredje gym ble han veldig fokusert på å tjene penger og jobbe, sier vitnet.

– Jeg føler at han likte å bli kjent med nye mennesker, svarer han på aktors spørsmål om deres festing og fritidsaktiviteter, legger han til.

Var mye sammen på videregående

Vennegjengen besto av de to og to andre som også skal vitne senere i dag, samt en femte gutt.

– Vi var mye samlet i videregående-tiden, fastslår han.

– Jeg husker ikke akkurat grunnen, men forsto det slik at han var interessert i å jobbe og tjene penger. Jeg husker at jeg rådførte ham til å fortsette skolen, sier han om da Breivik valgte å slutte på skolen.

Vennegjengen ble etter hvert rekrutert inn i den bedriften Breivik jobbet i som selger og annet frem til 2003 når de er 23-24 år gamle. På et tidspunkt var tiltalte blitt teamleder og hadde ansvar for ti andre, mener vitnet å huske.

- Han er flyttig når han får arbeidsoppgaver. Det virket som om det gikk greit, sier 32-åringen som selv jobbet sjelden under Breiviks ledelse.

Etter videregående fortsatte vennegjengen å holde kontakten. Vitnet flyttet sammen med andre, mens de tre andre bodde i et eget kollektiv.

– Vi møttes der før vi dro ut i helgene, sier han.

– Alle var i fast arbeid så vi festet ikke som før, men det var et naturlig samlingssted som vi var innom ofte. Det var ikke alltid tiltalte var hjemme, legger han til.

Bodde utenlands

I 2003 til 2008 bor vitnet utenlands, med et lite unntak i 2005 hvor han bodde tre-fire måneder i Norge.

– Hvordan var tiltalte som person. tenk bort det som har skjedd - hvem var han?, spør aktor Engh.

– Jeg har tenkt det spørsmålet ville komme. Det er veldig vanskelig å beskrive ham. Han var... Jeg oppfattet han som ganske oppegående og smart. Mot meg har han alltid vært snill, sier vitnet som beskriver seg selv som "ikke spesielt god med ord".

- Jeg likte å være sammen med han, det gjorde jeg. Det er vanskelig å beskrive. Han har vært opptatt av utseende, hvordan han klær seg og han har jo operert nesen... Han sa han ville ha en mer arisk nese.

Var litt jålete

– Vi syntes det var litt jålete og det fikk han høre. Han hadde selvironi så han tålte å bli hakket litt på, sier han.

– Han brukte pudder. Det syntes jeg var rart at en gutt brukte. Og håret var han jo veldig opptatt av, sier han.

– Han var sosial. I gjengen. En del av gjengen og han bidro til vennskapet. Men så ble han jo mer opptatt av å tjene penger og mer målrettet mot det. Når han bestemmer seg, så er han veldig målrettet.

Yppet aldri

32-åringen sier at tiltalte aldri yppet til bråk og at de oppfattet ham som «ganske tolerant».

– Han har jo vært litt anderledes, litt sånn spesiell. Han har jo hatt... Det er vanskelig å sette fingeren på... Det handler om alt fra klesstilen til det han hadde på seg. Han syntes det var kult å ha solbriller om kvelden når vi gikk på et utested.

Selv etter at vennene sa det motsatte beholdt han solbrillene på.

– Han holdt køen også omvendt i hånda når vi spilte billiard, for eksempel.Han var ikke-voldelig. Kan ikke huske at det var særlig voldsepisoder rundt ham.

– Når vi snakker om det, så ble det fortalt at han kranglet med rektor på ungdomsskolen hvor han skal ha gitt rektor et slag i magen når han ble konfrontert med noe. Det kom overraskende. Og så hadde jeg og han et basketak i åttende klasse, men det var helt normalt.

Husker ikke angrep

Aktor rerferer til Breiviks kompendium hvor det står at han skal ha blitt angrepet av en gjeng pakistanske ungdommer som knekte nesen hans, og at det var grunnen til at han opererte den.

– Det husker ikke jeg.

Også på to pøbber i Oslo sentrum skal henholdvis pakistanere og albanere ha forsøkt å rane Breivik. I kompendiet står det at vitnet var til stede, men vitnet husker ikke noe av disse episodene.

Han husker heller ikke at Breivikm skal ha vært særlig fremmedfiendtlig eller ha kommet med rasistiske bemerkninger i denne tiden.

Til politiet sier vitnet at Breiviks isolasjon begynte før han flyttet hjem igjen. Det bekrefter 32-åringen i retten.

- Etter hvert ble han mer og mer fokusert på jobben og umulig å få fatt i, sier han om tiden tiltalte bodde alene i Tiedemannsgate (han flytter hjem til moren i 2006).

De gangene vitnet var i Norge møttes gjengen, men når Breivik ble etterlyst av ham sa de andre at de ikke fikk kontakt med tiltalte.

– Det jeg fikk fortalt var at han spilte, at han bare satt på gutterommet og spilte. Jeg kan ikke huske at jeg hadde kontakt med ham igjen før april 2008 da jeg flyttet hjem igjen, sier han og legger til:

– Jeg mener at alle vi traff ham ikke så lenge etterpå, kanskje i forbindelse med at jeg kom hjem.

– Etter 2008 møttes vi en gang i blandt, rundt jul eller ved en bursdag. Det var veldig sjelden i 2008 og 2009. I 2010 traff jeg ham noe mer. Han var med, men det virket ikke som han hadde lyst til å være med. jeg visste da at han skrev bok. Vi visste hva den skulle handle om, men jeg var veldig spørrende om det.

– Det skulle være en sam ling verker med anti-islamsk innhold, og så skjønte jeg ikke hvor det kom fra eller at det skulle være noen grunn til å skrive om det. Han hadde ikke vært særlig opptatt av det tidligere.

– Vi utfordret han, men han likte ikke å svare på spørsmålene om dette.

- Han hadde skinnet håret og var veldig stolt av det. Han bar preg av å ha sittet veldig lenge inne - han var blekere og han var ikke lengre så veldig opptatt av utseende sitt.Han hadde holdt på så mye med håret og prøvd å preservere det, og nå var det borte.

– Vi reagerte veldig på det, at det ikke var normalt. Han mente han hadde gjort seg fortjent til et friår og spille. Vi reagerte også på at han skulle skrive bok og at han hadde flyttet hjem igjen.

Mest smalltalk

Vitnet anslår at han traff Breivik 10-12 ganger fra 2008 til 2011.

– Siden vi ikke traff han så ofte - jeg kan ikke huske å ha truffet han alene - så har det blitt smalltalk om familie og venner.

- Rundt 2010 følte jeg han stort sett var den samme, da hadde han trent, fikset håret og skjegget.

– Det var en foskjell mellom 2008 og 2010. Rundt 2010 var han mer den gamle Anders og var hyggelig og kunne ta en kaffe med oss.

- Den eneste gangen han selv tok initiativ var i april 2011 da vi grillet sammen med våre respektive. Jeg traff dem bare på kvelden, men registrerte ingen ting unormalt. Da var det mer snakk om at han skulle flytte til Rena. Det var også spesielt, men denne gangen også bra. Vi hadde prøvd å få han til å flytte ut av hjemmet.

– Han er ikke veldig praktisk anlagt. Hans motoriske evne... Men når han vil noe veldig, så får han det jo til.

– Han skulle dykre sukkerbete. Jeg tenkte han hadde funnet en måte å tjene penger på, sier vitnet etter å ha søkt på nette om hva denne grønnsaken er.

For vennegjengen var det bra at han flyttet ut av gutterommet.

– Jeg har aldri vært særlig interessert i politikk. Han var med i FrPU og FrP og interessert i politikk rundt 2002. Jeg opplevde han aldri som ekstrem, men jeg diskuterte sjelden politikk med ham.

– Jeg har hørt ham diskutere, det var jo et tema han gjerne kunne prate om, sier vitnet om de høyreorienterte tankene til Breivik først ble fremmet etter at han flyttet hjem på gutterommet.

To kjærester

Breivik skal ha hatt kjæreste på videregående og ei jenta tilknyttet FrP-miljøet rundt 2002 samt ei hviterussisk jente han traff på Internett.

– Jeg har gått inn og ut av leiligheten i mange år. Jeg har inntrykk av at forholdet til moren har vært godt. Han har vært glad i moren, og etter 2006 holdt han seg nesten bare på gutterommet - sånn forstå jeg det.

Når vennegjengen spurte ham, skal Breivik ha vektlagt at han bare spiste sammen med moren, men at de ellers hadde svært liten kontakt.

De to var også venner på Facebook etter 2009 eller 2010.

– Jeg husker jeg reagerte da jeg så hvor mange venner han har - jeg tror det var 3000. Det er mange! Og det var ingen jeg kjente... Jeg leste ikke så mye av innleggende, men en dame skrev at Breivik var et godt eksempel for den ariske rase. jeg spurte ham om det, og det syntes han var flaut og fjernet det.

Var dette folk han møtte?, spør aktor Engh.

– Jeg har inntrykk av at det bare var på nettet, svarer 32-åringen.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad spør om når det skjedde en utvikling fra FrP til mer høyreorienterte synspunkter.

Når reagerte du første gang på utsagn som ligger utenfor det norske politiske landskapet?

– Når jeg får vite at han forfatter en bok som er et anti-islamsk samleverk.

Lippestad minner han på vitnets forklaring om at Breivik opererte nesen i 18-årsalderen for å få en mer arisk nese. Aktor Engh dokumenterer at nesen ble operert da Breivik var 20 år (- Altså noe anderledes enn det som står i Manifestet, sier hun).

Breivik vil også selv komme med en kommentar til denne operasjonen. Dommer Wenche Elizabeth Arntzen sier at kommentarer får bli samlet opp og gitt på slutten av dagens vitnemål.

– Ligger det noe høyreorientert i det?, spør Lippestad.

– Det kan du nok. Men det var ikke det jeg tenkte på da, at han ikke ville ha knekk i nesa.

– Var det annet fra den tiden?

– Han hadde ganske god kjennskap til Koranens innhold også. I taxi hjem kunne han diskutere med taxisjåføren om innholdet i Koranen når vi var 18-19-20 år.

– Det ble ikke gjort på en uhøflig måte. Han kunne spørre hvor de kom fra og så fortsatte det der. Det ble aldri sagt på en stygg og grov måte.

– Han var ganske oppgående, han kunne mye om mye.

Lippestad spør om Breiviks hygiene fra 2010, og vitnet sier at han både dusjet, vasket seg, hadde latt håret gro og trimmet skjegget sitt.

Var en del av selskapet

32-åringen så Breivik en gang til etter grillfesten i april 2011, og det var et par minutter utenfor en butikk.

– Kan du beskrive for oss hvordan han oppførte seg på denne grillfesten?, spør Lippestad.

– Han var en del av selskapet og snakket med folk. Jeg opplevde ingenting jeg følte som unomalt.

Vitnet kan ikke huske at Breiviks oppførsel var et tema for festdeltagerne.

– I 2008, da du var utenlands, var det lite kontakt med Breivik. gjorde du noe selv for å få kontakt med ham?

– Det kan jeg ikke huske. Jeg tror resten av vennegjengen hadde forsøkt og vi var vel enige om å gi opp. Men jeg husker ikke hva jeg selv har forsøkt.

– Kan du si noe mer om treningen han bedrev etter at han ble mer seg selv i 2010?

– Jeg trente selv på et gym, og han fortalte meg at han trente på et gym rett ned i gata. Senere ble jeg med på samme gym, og vi møttes et par ganger og trente vel en gang samtidig. Han sa han hadde lagt på seg litt og ville komme i form.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen spør om han kjenner igjen Breivik smilte og lo.

– Det kan jeg kjenne igjen fra før denne rettssaken, svarer 32-åringen.

– Nei, jeg har ikke tenkt på at han har hatt spesielle helesplager. Jeg har aldri registrert psykiske helseplager, sier han også på spørsmål fra Larsen.

Endret adferd?

Meddommer Arne Lyng spør om tiltalte har endret adferd når han har drukket alkohol.

– Nei, ikke utenom det vanlige. Jeg har ikke registrert endringer som jeg har reagert på.

Lyng sier tiltale har vært opptatt av skillet mellom Oslo Øst og Vest.

– Det er bare det skillet som går på folkemunne, at Vest er litt mer nesefint enn Øst. Øst er mer arbeiderklasse mens Vest er mer næringsliv. Han har alltid vært i det område som er i Vest, men ikke mer enn resten av vennegjengen.

Aktor Svein Holden bebudet også ved rettsdagens begynnelse at påtalemyndigheten vil stille tiltale ytterligere spørsmål angående hans spill på World of Warcraft. Dette vil skje senere på et senere tidspunkt.

Les også:

Kameratene forteller om Breivik

Breivik: - Jeg er mentalt skadet av vitnemålene

Viser frem sin skader

Så kjæresten bli drept

– Tenkte: Haha, jeg lurte Breivik

Breivik smilte da vitne kalte ham landssviker

- Uverdig av Breiviks forsvarer

Smilte av teknisk svikt

Gråt for sin døde kamerat

Trodde det var en veldig dårlig øvelse

Reagerte sterkt på ti likposer

- Jeg husker alle skuddene

- Jeg hoppet over tre lik

Les alt om 22. juli-rettsaken her

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:49 Kvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav10:46 Greta (16) lekset opp for EU10:04 Mistenkelig dødsfall i Harstad09:51 Guardiola: – Vi er ikke klare til å kjempe om mesterligatittelen09:16 Flyselskap benekter at de spionerer på passasjerene09:16 Mann dømt til 16 års fengsel i overgrepssak09:04 Sentrumskandidater går sammen i Israel08:40 Abort eller ikke – alene om vanskelig valg08:39 Michael Cohen vitner i Kongressen neste uke08:38 Svensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen07:56 Tybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet07:51 NAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog07:47 Pelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden07:32 Stjernen vil revansjere «nesten-opplevelsen»07:24 – USA må være militært beredt i verdensrommet07:00 Kongen feirer 82-årsdagen i dag06:40 To personer skutt og drept i Bro i Sverige06:38 Klæbo: – Det blir litt bingo06:17 Helse sørøst får refs for dårlig varslingsrutiner etter dataangrep06:05 Drapssiktet 48-åring framstilles for varetekt06:00 Før VM-comebacket lørdag: – Ingen større favoritter enn Johaug06:00 Elefanter truer verdens største flyktningleir05:52 79-årig klimafornekter kan lede Trumps komité for klimaendringer05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:23 Venezuelas opposisjonsleder til Colombia-grensa05:06 Forsvaret har mottatt flere varsler05:00 Over 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria04:35 Reuters: USA og Kina med utkast til seks intensjonsavtaler04:09 Flere gårdsboliger brenner enn tidligere03:43 Dødstallene stiger til 69 etter brann i Bangladesh03:23 FN-utsending: Håp om fred i Midtøsten svinner03:03 Avslår søknader om salg av e-sigaretter02:46 Bergensavisen vil ut av Media City02:38 Skuespiller tiltalt for å ha løyet om hatkriminalitet02:12 Kystvaktansatt i USA planla massedrap02:09 Milliondryss over Arbeiderpartiet fra LO i valgkampen01:24 Venezuelas militærattaché i FN erklærer støtte til Guaido01:19 Bonde tiltalt for smugling av 2.100 tonn korn01:12 PST vet ikke hvilken trussel fremmedkrigere kan utgjøre etter soning01:00 Atlético vant fortjent etter VAR-drama00:27 Mann dømt til sju års fengsel for overgrep00:10 Predikant hevder kvinnelig prest vil svekke kirkeoppmøte23:59 Vilde Nilsen med nok en medalje i para-VM23:44 Vegvesenet vil ha strengere regelverk for vogntog23:41 City med ti mann snudde til seier i Tyskland22:20 Jakob Ingebrigtsen vant prestisjeduell med nytt rekordløp22:15 Statsadvokat ber om 19 års forvaring for overgrepstiltalt mann fra Sunnhordland21:45 Ulovlig øvelseskjøring kan koste dyrt20:51 NRK: Politiet har sikret lydopptak av Keshvari før pågripelsen20:47 Slik skal May og Juncker redde brexitavtalen20:35 Andøya vil vinne europeisk romkappløp20:26 Stonehenge: Digre steiner ble fraktet over 200 kilometer herfra20:03 CNN: Mueller-etterforskning går mot slutten19:50 Russland advarer mot utenlandsk intervensjon i Venezuela19:27 Bankmann fra Madagaskar og mexicansk 55-åring ble VM-attraksjoner19:21 John Fredriksen selger luksusleilighet for 25 millioner18:49 Bendtner snart tilbake i RBK: – Han er veldig motivert18:32 Advarer mot å påtvinge Midtøsten andre verdier18:26 Kasper om Pattaya: – Byen er mer enn sexturisme18:21 Politiet bruker lengre tid på hasteutrykningene18:16 Prinsesse Märtha Louise konkurrerte under hestefestival17:46 Libero våtservietter kalles tilbake17:30 En av fem strøk på statsborgerprøven i 201816:31 Ublidt møte med VM-bakken for Markeng16:08 Pasienter krever etnisk norske pleiere15:58 Solberg ber om meldeplikt til EU15:55 Syriske etterretningsfolk anmeldt i Sverige15:32 Sarri frykter ikke for jobben15:02 Brannsjef raser over NAV-kutt: Går ut over de svakeste15:01 Norwegian håper å få Iran-fast fly ut i løpet av en uke14:47 Stiller spørsmål ved Waras lojalitet14:41 Sveitsisk storbank får milliardbot for skattesvindel14:09 Danmark får Tour de France-starten i 202114:04 Gigantiske fjell oppdaget under jordens overflate13:53 Skiføret utfordres av den uvanlige februarvarmen13:37 Færøyene stenges for å avvikle dugnad13:17 Klæbo ville ikke kommentere Halfvarsson-videoen13:08 IT-problemene hos Posten løst13:06 Betennelsesdempende skal hjelpe Falla til VM-suksess12:49 Trond Giske blir ikke nestleder i Trøndelag Ap12:43 Sivile kjørt ut av IS' siste skanse i Syria12:29 Pave Frans innkaller til stort møte om overgrep12:14 Løfshus demper presset på Skistad12:10 Halfvarssons VM-oppladning: Null godteri12:03 BMW bekrefter viktig Norges-nyhet11:33 Knausgård får Svenska Akademiens nordiske pris11:32 Labour-utbrytere slår Liberaldemokratene i ny måling11:31 Nye hackerangrep oppdaget i Europa11:23 – Fregatten vil aldri seile igjen10:58 Putin truer USA med raketter10:37 Massepunktering på E610:02 Bonusdistansen er Iversens beste gullsjanse09:58 FIS godkjente Vikersund-endringene09:48 Kvinne død etter økseangrep på gravlund09:09 Dragkamp om Trond Giske i Trøndelag Ap09:09 Japans handelsunderskudd vokser09:08 Prisnedgang på bensin og diesel i januar08:48 Deler ut nær 600 millioner til aksjonærene08:48 12 klager på Lindmos omstridte French-intervju
Siste nytt
10:49PengerKvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav10:46VerdenGreta (16) lekset opp for EU10:04NorgeMistenkelig dødsfall i Harstad09:51SportGuardiola: – Vi er ikke klare til å kjempe om mesterligatittelen09:16ReiseFlyselskap benekter at de spionerer på passasjerene09:16NorgeMann dømt til 16 års fengsel i overgrepssak09:04PolitikkSentrumskandidater går sammen i Israel08:40Helse og livsstilAbort eller ikke – alene om vanskelig valg08:39VerdenMichael Cohen vitner i Kongressen neste uke08:38SportSvensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen07:56PolitikkTybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet07:51MotorNAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog07:47VerdenPelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden07:32SportStjernen vil revansjere «nesten-opplevelsen»07:24Verden– USA må være militært beredt i verdensrommet07:00KulturKongen feirer 82-årsdagen i dag06:40VerdenTo personer skutt og drept i Bro i Sverige06:38SportKlæbo: – Det blir litt bingo06:17NorgeHelse sørøst får refs for dårlig varslingsrutiner etter dataangrep06:05NorgeDrapssiktet 48-åring framstilles for varetekt06:00SportFør VM-comebacket lørdag: – Ingen større favoritter enn Johaug06:00VerdenElefanter truer verdens største flyktningleir05:52Verden79-årig klimafornekter kan lede Trumps komité for klimaendringer05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:23VerdenVenezuelas opposisjonsleder til Colombia-grensa05:06NorgeForsvaret har mottatt flere varsler05:00VerdenOver 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria04:35VerdenReuters: USA og Kina med utkast til seks intensjonsavtaler04:09NorgeFlere gårdsboliger brenner enn tidligere03:43VerdenDødstallene stiger til 69 etter brann i Bangladesh03:23VerdenFN-utsending: Håp om fred i Midtøsten svinner03:03NorgeAvslår søknader om salg av e-sigaretter02:46NorgeBergensavisen vil ut av Media City02:38KulturSkuespiller tiltalt for å ha løyet om hatkriminalitet02:12VerdenKystvaktansatt i USA planla massedrap02:09PolitikkMilliondryss over Arbeiderpartiet fra LO i valgkampen01:24VerdenVenezuelas militærattaché i FN erklærer støtte til Guaido01:19NorgeBonde tiltalt for smugling av 2.100 tonn korn01:12NorgePST vet ikke hvilken trussel fremmedkrigere kan utgjøre etter soning01:00SportAtlético vant fortjent etter VAR-drama00:27NorgeMann dømt til sju års fengsel for overgrep00:10NorgePredikant hevder kvinnelig prest vil svekke kirkeoppmøte23:59SportVilde Nilsen med nok en medalje i para-VM23:44NorgeVegvesenet vil ha strengere regelverk for vogntog23:41SportCity med ti mann snudde til seier i Tyskland22:20SportJakob Ingebrigtsen vant prestisjeduell med nytt rekordløp22:15NorgeStatsadvokat ber om 19 års forvaring for overgrepstiltalt mann fra Sunnhordland21:45MotorUlovlig øvelseskjøring kan koste dyrt20:51PolitikkNRK: Politiet har sikret lydopptak av Keshvari før pågripelsen20:47VerdenSlik skal May og Juncker redde brexitavtalen20:35NorgeAndøya vil vinne europeisk romkappløp20:26VerdenStonehenge: Digre steiner ble fraktet over 200 kilometer herfra20:03VerdenCNN: Mueller-etterforskning går mot slutten19:50SportRussland advarer mot utenlandsk intervensjon i Venezuela19:27SportBankmann fra Madagaskar og mexicansk 55-åring ble VM-attraksjoner19:21PengerJohn Fredriksen selger luksusleilighet for 25 millioner18:49SportBendtner snart tilbake i RBK: – Han er veldig motivert18:32VerdenAdvarer mot å påtvinge Midtøsten andre verdier18:26SportKasper om Pattaya: – Byen er mer enn sexturisme18:21NorgePolitiet bruker lengre tid på hasteutrykningene18:16NorgePrinsesse Märtha Louise konkurrerte under hestefestival17:46Helse og livsstilLibero våtservietter kalles tilbake17:30NorgeEn av fem strøk på statsborgerprøven i 201816:31SportUblidt møte med VM-bakken for Markeng16:08Helse og livsstilPasienter krever etnisk norske pleiere15:58PolitikkSolberg ber om meldeplikt til EU15:55VerdenSyriske etterretningsfolk anmeldt i Sverige15:32SportSarri frykter ikke for jobben15:02PengerBrannsjef raser over NAV-kutt: Går ut over de svakeste15:01VerdenNorwegian håper å få Iran-fast fly ut i løpet av en uke14:47PolitikkStiller spørsmål ved Waras lojalitet14:41PengerSveitsisk storbank får milliardbot for skattesvindel14:09SportDanmark får Tour de France-starten i 202114:04VerdenGigantiske fjell oppdaget under jordens overflate13:53NorgeSkiføret utfordres av den uvanlige februarvarmen13:37ReiseFærøyene stenges for å avvikle dugnad13:17SportKlæbo ville ikke kommentere Halfvarsson-videoen13:08NorgeIT-problemene hos Posten løst13:06SportBetennelsesdempende skal hjelpe Falla til VM-suksess12:49PolitikkTrond Giske blir ikke nestleder i Trøndelag Ap12:43VerdenSivile kjørt ut av IS' siste skanse i Syria12:29VerdenPave Frans innkaller til stort møte om overgrep12:14SportLøfshus demper presset på Skistad12:10SportHalfvarssons VM-oppladning: Null godteri12:03MotorBMW bekrefter viktig Norges-nyhet11:33KulturKnausgård får Svenska Akademiens nordiske pris11:32PolitikkLabour-utbrytere slår Liberaldemokratene i ny måling11:31VerdenNye hackerangrep oppdaget i Europa11:23Norge– Fregatten vil aldri seile igjen10:58VerdenPutin truer USA med raketter10:37NorgeMassepunktering på E610:02SportBonusdistansen er Iversens beste gullsjanse09:58SportFIS godkjente Vikersund-endringene09:48NorgeKvinne død etter økseangrep på gravlund09:09PolitikkDragkamp om Trond Giske i Trøndelag Ap09:09PengerJapans handelsunderskudd vokser09:08MotorPrisnedgang på bensin og diesel i januar08:48PengerDeler ut nær 600 millioner til aksjonærene08:48Kultur12 klager på Lindmos omstridte French-intervju
Populært