Meny

Evakuerte får flytte hjem etter gressbrann i Sveio

Brannmannskapene fikk sent mandag kveld kontroll over brannen ved Ryvarden i Sveio. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de som ble evakuert fra sine hus på grunn av en kraftig gress- og lyngbrann i Sveio i Hordaland, får tirsdag morgen flytte tilbake igjen.

Brannmannskaper fikk sent mandag kveld kontroll på brannen ved Ryvarden i Sveio. 59 personer ble evakuert, og først tirsdag morgen klokka 6 ga brannvesenet beskjed om at det var trygt å flytte tilbake igjen, opplyser operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det var en mann i 60-årene fra Bergens-området som utløste brannen da han skulle koke seg kaffe på en primus mandag ettermiddag.

– Mannen sa han hadde gjort dette i 50 år uten uhell, så han er nok veldig lei seg nå, fortalte operasjonsleder Svein Roald Vikse til NTB.

Les også: – Kaffekoking får skylda

Brannen ble varslet klokka 14.40 og flammene spredte seg raskt på grunn av vindforholdene og svært tørt gress.

De som ble evakuert, bor lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen. De fleste fikk husly hos venner og kjente i nabolaget, men Sveio kommune stilte også opp med hjelp til dem som trenger det. Ingen trengte å sove ute i mørket natt til tirsdag, forsikret Vikse.

Les flere nyheter

Populært