91 ungdommer hjemløse kriminelle i Oslo

91 ungdommer uten registrert adresse i Norge ble registrert for lovbrudd i Oslo i løpet av 2011. Bortsett fra én som hadde norsk personnummer, kommer de unge lovbryterne fra til sammen 26 forskjellige land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene står bak til sammen 209 lovbrudd, som omfatter vold, trusler, narkotikakriminalitet og tyverier. Og det er nettopp økningen i ungdomskriminaliteten hos bostedsløse asylsøkere og illegale immigranter som bekymrer politiet i hovedstaden mest, skriver Aftenposten

– Dette er en gruppe ungdommer vi vet veldig lite om, men som vi er svært bekymret for, sier seniorrådgiver Christina Hofseth i Oslo politidistrikt. Hun er ansvarlig for den årlige SALTO-rapporten som kartlegger ungdomskriminaliteten i byen.

18 av disse ungdommene, som ikke var registrert med noe bosted i Norge, ble domfelt for fire eller flere lovbrudd i løpet av fjoråret. En av gjengangerne sto for 13 registrerte straffbare forhold alene.

– Hvis de oppholder seg i Oslo uten bostedstilknytning, eller lever et mer omstreifende liv, vil de i liten grad fanges opp av omsorgs- og hjelpetiltak, sier Hofseth.

Les også: Frykter arbeidsløse europeere blir uteliggere i Oslo

Les også: Frykter «tapt generasjon» av arbeidsløs ungdom

Les flere nyheter

Personvernpolicy