Meny

Politiet løsnet skudd under pågripelse i Oslo

En mann ble skutt i magen i en leilighet på Uranienborg sent mandag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som politiet mistenker for å ha skutt en mann i 50-årene i magen på Uranienborg i Oslo sent mandag kveld, ble natt til tirsdag pågrepet. Politiet løsnet skudd under pågripelsen.

– Gjerningspersonen truet politiet med våpen, hvorpå politiet avfyrte skudd mot ham. Ingen personer kom til skade. Gjerningspersonen ble pågrepet klokken 1.27 i Thomas Heftyes gate, opplyser operasjonsleder Sven Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Klokka var 23.19 da politiet fikk melding om at det var hørt slåssing og skriking i en leilighet i Lallakroken på Uranienborg. Kort tid etter ble det hørt skudd. Politiet bevæpnet seg og rykket ut til stedet. I leiligheten fant de en mann i 50-årene som var skutt to ganger i magen.

Gjerningsmannen hadde løpt fra stedet uten sko i retning Bygdøy, og store politistyrker satte i gang en omfattende leteaksjon. Helikopter var også i bruk.

Les også: Store politistyrker letter etter pistolmannen

Løsnet skudd

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet etter noen dramatiske minutter etter at politiet klokka 1.15 fikk en telefon om at en person ble truet med våpen på Filipstadkaia. Politiet mente dette kunne være den mistenkte gjerningsmannen fra Lallakroken på Uranienborg.

Mannen truet til seg sko av en vekter, satte seg i vekterens bil og kjørte av gårde, med en politipatrulje etter seg.

– Han satte seg inn i en vekterbil og kjørte fra stedet. Vi fulgte etter bilen, og da vi kom fram til området ved Thomas Heftyes gate, gikk gjerningsmannen ut av bilen. Han rettet våpen mot våre tjenestemenn, og i den forbindelse avfyrte vi skudd. Ingen personer er skadd, og gjerningsmannen overga seg umiddelbart, sier Ege.

Ege opplyser at Spesialenheten for politisaker rutinemessig får førstehåndskunnskap om hendelsen.

Operert

Operasjonsleder Ola Krokan opplyste like etter skytingen at den mistenkte gjerningsmannen var en mørkhudet mann på cirka 30 år. Han var iført en grønn kamuflasjebukse og grå T-skjorte. Han hadde skjegg, såkalt afrohår med knuter, og ble omtalt som beruset.

Krokan forteller til VG at det er en relasjon mellom gjerningsmann og offer, men hva slags relasjon er ikke kjent.

Den skadde ble skutt i magen med to skudd, opplyser Sven Martin Ege. Ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt får NTB opplyst at skuddofferet natt til tirsdag ble operert på Ullevål sykehus. Sykehuset har opplyst til politiet at tilstanden er stabil.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært