Meny

Flere barn omkom i storbrann på kjøpesenter

DØDSBRANN: Brannmannskaper jobbet mandag for å slukke en storbrann på et kjøpesenter i Doha i Qatar. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 19 personer, deriblant 13 barn, mistet livet i en brann på et kjøpesenter i Qatars hovedstad Doha, opplyser innenriksdepartementet.

Blant de døde var det sju jenter, seks gutter og fire lærere, opplyser myndighetene i landet. Også to personer som deltok i slukningsarbeidet, omkom i brannen mandag. Ytterligere 17 personer ble skadd, flesteparten av dem brannmenn.

Utenlandske

Fire av de omkomne barna er spanske, opplyser en talsperson for utenriksdepartementet i Madrid.

En kilde i det qatarske innenriksdepartementet sier at ingen av de omkomne er fra Qatar. Det bor mange utlendinger i den lille golfstaten, som henter mye av sine inntekter fra olje- og gassektoren.

Brannen på kjøpesenteret Villagio, som ligger på vestkanten av byen, skal ha oppstått i en lekeavdeling. Trappen som ledet til avdelingen, raste sammen, opplyser innenriksminister Abdullah bin Nasser Al-Thani.

Les også: Fly styrtet inn i kjøpesenter

Vanskelig redningsarbeid

Ministeren forteller også at brannmannskaper måtte ta seg gjennom taket for å nå fram til området hvor barna var blitt sperret inne. Kraftig røyk og høy temperatur gjorde redningsarbeidet svært vanskelig.

– Det virker ikke som om det var noen brannalarm eller sprinkleranlegg på senteret, sier en slektning av en toåring som omkom, til nyhetsbyrået Reuters.

Senteret åpnet i 2006 og huser blant annet også et hotell, en kino, et fornøyelsesområde og en kanal med gondoler som skal minne om Venezia.

Det var ikke umiddelbart kjent hva som forårsaket brannen.

Les også: «Skrik» går til Qatar

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært