Krever Bhatti og Krekar løslatt

PRATET MED POLITIET: Mohyeldeen Mohammed tok en prat med politiet, men den drøyt halvtimes lange markeringen skal ha gått fredelig for seg. Se video av appellene nedover i saken. (Foto: Qasim Ali)
PRATET MED POLITIET: Mohyeldeen Mohammed tok en prat med politiet, men den drøyt halvtimes lange markeringen skal ha gått fredelig for seg. Se video av appellene nedover i saken. (Foto: Qasim Ali)

(Ullersmo/ABC Nyheter) En gruppe demonstranter møtte søndag ettermiddag opp ved Ullersmo fengsel i Akershus, der de appellerte for løslatelse av Arfan Bhatti og mulla Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble også holdt en bønn til Allah om å forhaste løslatelsen til Bhatti, som holdes i fullstendig isolasjon etter å ha blitt pågrepet av politiet 16. mai.

Gir Islamsk Råd skylden

Gruppen av frivillige demonstranter støttet opp om Mohammeds sterke ord til blant andre Islamsk Råd og PST.

- Hvor er dere (Islamsk Råd, red.anm), når Islams navn blir krenket og muslimenes ære blir hånet og trakassert, sa Mohammed under sin appell, hvor han også kalte lederne i Islamsk Råd for inkompetente og uansvarlige.

Mohammed er av den oppfatning at PST og den norske regjeringen behandler norske muslimer urettferdig, og mener de blir undertrykt.

- Regjeringens innenriks- og utenrikspolitikk bidrar til det PST kaller ”økt radikalisering” i sine trusselvurderinger. Ingen er tjent med det, så vi råder dere tyranner til å avstå fra deres overgrep og undertrykkelse. Etterpå spør PST om hvorfor muslimske ungdom ”radikaliseres”. Dere vet svaret selv, fiender av Allah, sa han.

Opptak av blant annet Mohyeldeen Mohammed som holder sin appell utenfor Ullersmo fengsel søndag.

Vil vise støtte til Bhatti

Arfan Bhatti er siktet for overtredelse av våpenloven. Siktelsen skal ifølge hans advokat dreie seg om oppbevaring av et håndvåpen.

Forrige gang Bhatti ble pågrepet var i april, da han brøt et besøksforbud han ble ilagt etter en voldsepisode. Han ble raskt løslatt.

APPELL: Mohyeldeen Mohammed uttrykte sin støtte til Arfan Bhatti og mulla Krekar. (Foto: Qasim Ali)APPELL: Mohyeldeen Mohammed uttrykte sin støtte til Arfan Bhatti og mulla Krekar. (Foto: Qasim Ali)

Mohyeldeen Mohammed holdt apellen uten for inngangsporten, der han refset PST og paraplyorganisasjonen IRN (Islamsk Råd Norge) for deres arbeid og arbeidsmetoder.

Bhatti har vært i søkelyset siden januar da han holdt appell utenfor Stortinget mot norske styrker i Afghanistan, hvor han kom følgende uttalelse:

– Det norske folk må vite at deres sikkerhet vil være truet så lenge den norske regjeringen fortsetter med sin aggresjon mot det muslimske folk og okkupasjon av muslimske land. Hvis sikkerhet er kjært for dere nordmenn, bør dere sammen ta et opprop for at deres regjering trekker sine styrker ut av Afghanistan.

- Har blitt forfulgt og trakassert

En annen person som også ønsket å vise sin støtte til Bhatti ved å holde appell, var Egzon Avdyli. Han proklamerte foran gruppen muslimer som hadde møtt opp utenfor Ullersmo fengsel at han anser Bhatti som sin kjære bror, og ba til Allah om å slippe han fri fra fengsel.

- Han har blitt forfulgt og trakassert etter han åpent deklarerte sin baraa (fiendtlighet, red.anm.) til norske myndigheter, og snakket imot deres okkupasjon og overgrep i de muslimske land, sa Avdyli.

Arfan Bhatti holdt i januar en appell under en demonstrasjon utenfor Stortinget, mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. (Foto: NTB scanpix)Arfan Bhatti holdt i januar en appell under en demonstrasjon utenfor Stortinget, mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. (Foto: NTB scanpix)

Han jobbet sammen med Bhatti under demonstrasjonen foran Stortinget 20. januar i år. Der fungerte han som politiets kontaktinformasjon og pressekontakt. Det var også han som søkte om tillatelse til demonstrasjonen. Da jobbet han under navnet Abu Ibrahim.

Vil ha Bhatti og Krekar løslatt

Avdyli fortalte også i sin appell at Krekar er varetektsfengslet i åtte nye uker.

– Han har kun snakket sant, og snakket i henhold til Sharia, sier Avdyli. Han har stått opp da Koranen ble brent. Krekar har talt muslimenes sak.

Avdyli kritisterte også PST for å forfølge Bhatti for en hendelse som ikke er av betydning. Hendelsen gikk ut på at Bhatti skal ha holdt i et våpen. Bhatti selv mener at det var snakk om et lekevåpen, og mener at PST dramatiserer det hele.

– PST har vært på Bhatti og Krekar’s nakke lenge, og vært ivrige med å fengsle begge to, hevder Avdyli.

Les også:

Bhatti pågrepet for brudd på besøksforbud

Vurderer å skjerpe siktelse mot Bhatti

Bhatti pågrepet for vold

Les flere nyheter

Personvernpolicy