Meny

- Varmen er definitivt borte

IDYLL: Mange benyttet anledningen til å ta seg et bad i det fine sommerværet i pinsehelgen, og ved Ingierstrand i Oppegård var stemningen søndag på topp. Nå ser det ut til at sommeren kan være over for denne gang. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorolog John Smiths gir liten grunn til optimisme for at vi snart kan legge oss i solstolene igjen.

Sørlendingene kunne fortsatt juble over sommervær mandag. Kjevik var midt på dagen mandag det varmeste stedet i landet med 24,1 grader, opplyser vakthavende meteorolog John Smiths ved Meteorologisk institutt til NTB.

Også på nordligere punkter i Sør-Norge som Notodden ble det målt temperaturer over 20 grader. Store deler av østlandsområdet fikk imidlertid merke at sydentemperaturene er en saga blott for denne gang.

Sjekk været der du er

Kald front

– Det er en kald front fra nord, som nå går sørover, som fører til kaldere vær. Den bevegde seg nok litt raskere enn det vi hadde trodd, sier Smiths.

Han gir liten grunn til optimisme for at vi snart kan legge oss i solstolene igjen.

– Sør i landet blir det ganske kjølig framover, varmen er definitivt borte for denne gang. Solen kan glimte til, men det ser ut til at det blir ganske ustabilt vær i alle fall denne uken og ut i neste uke. Folk må nok være tålmodige, sier meteorologen.

I Oslo er det denne uken varslet temperaturer mellom 11 og 15 grader. Mens det tirsdag og onsdag meldes om overskyet vær med gløtt av sol, er det ventet regn fra og med torsdag. Ifølge langtidsvarselet fortsetter regnværet ut uka.

I Bergen er det denne uken meldt om temperaturer mellom 12 og 16 grader, i Stavanger mellom 11 og 17 grader og i Kristiansand temperaturer mellom 11 og 16 grader.

Les også: Værmeldingen frem til 2050

Kjølig i nord

De nordlige delene av landet må fortsatt smøre seg med tålmodighet når det gjelder sommerværet.

– I nord tok det aldri helt av med sommerværet. Der fortsetter det med kalde temperaturer, vind og nedbør. I Tromsø var det mandag 2-3 grader og sludd, sier Smiths.I Trondheim meldes det denne uken om temperaturer mellom 8 og 12 grader og regnvær fra torsdag av. Tromsø kan ifølge værvarselet vente en del regn og temperaturer mellom 4 og 13 grader.

Her kan du forøvrig sjekke et mer detaljert langtidsvarsel for tiden fremover.

Les også: Viser bare halve værmeldingen

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært