Meny

Kvinne får 150.000 i erstatning for voldtekt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om straffesaken ble henlagt, er likevel en pirattaxisjåfør dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne som anmeldte ham for voldtekt.

Det var natt til 17. mai for tre år siden at kvinnen anmeldte voldtekten. Hendelsen skjedde i en bakgård, men kvinnen klarte etterpå å unnslippe og tok en drosje til politiet hvor hun anmeldte saken, skriver Dagbladet.

Et halvt år senere ble saken henlagt etter bevisets stilling. Nå har imidlertid Erstatningsnemnda for voldsofre tilkjent kvinnen 150.000 kroner i oppreisning. Nemnda mener det er klar sannsynlighet for at kvinnen ble voldtatt, skriver avisen.

I begrunnelsen skriver nemnda at de har lagt avgjørende vekt på kvinnens forklaring til politi og helsepersonell, og at hun oppsøkte voldtektsmottaket og anmeldte forholdet umiddelbart etter at hendelsen fant sted.

Les også: PST-ansatt anmeldt for tre voldtekter

Massetester menn etter voldtekt

Kirketjener dømt for voldtekt

Omvendte voldsalarmer på trappene

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært