Meny

Finsk drapsmann sier han er lei seg for skytingen

Flaggene vaiet på halv stang utenfor rådhuset i Hyvinge i Finland etter skytedramaet natt til lørdag. To ungdommer ble drept da en 18-åring åpnet ild mot mennesker i en sentrumsgate. Foto: Jussi Nukari (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen som har innrømmet å ha stått bak skytingen i Hyvinge i Finland natt til lørdag, sier han er lei seg, men kan ikke forklare hvorfor han åpnet ild mot uskyldige mennesker.

Iført kamuflasjeklær la han seg natt til lørdag i stilling på taket til et lavt butikklokale i en sentrumsgate i Hyvinge, en liten by 56 kilometer nord for hovedstaden Helsingfors. Uten forvarsel åpnet han ild mot folk som befant seg utenfor restaurantene og utestedene i gata, og panikkslagne mennesker søkte ly der de kunne.

To ungdommer, en 18 år gammel kvinne og en 18 år gammel mann, mistet livet i hendelsen. Begge var elever ved yrkesskolen Hyria, hvor den mistenkte gjerningsmannen hoppet av i fjor. Seks personer ble skadd, blant dem en politikvinne. Hun ligger fortsatt på sykehus med alvorlige skader.

Les også: En drept og åtte såret i skuddrama i Finland

Avhør

Den pågrepne 18-åringen satt søndag i avhør hos politiet. Ifølge politiet er mannen lei seg og forstår hva han har gjort. Men han er også forvirret og kan ikke forklare gjerningen eller motivene sine bak den.

– Det er mulig at dette er noe han ikke engang selv kan forstå, sier etterforskningsleder Mika Ihaksinen.

Mannen skal ha vært på bar med noen venner, men dratt hjem ved 23-tiden. Hjemme skal han ha tatt tre våpen fra foreldrenes låste våpenskap. Deretter dro han tilbake til sentrum i byen og la seg til rette for å skyte.

Les også: Fire i varetekt etter skyting på Furuset

Facebook-melding

Like før han begynte å skyte, la han ut en melding på Facebook hvor det sto: «Det var moro, kompiser!».

18-åringen har fortalt politiet at han valgte målene sine tilfeldig.

I Hyvinge er innbyggerne i sorg, og ved åstedet for skytedramaet er det tent lys og lagt ned blomster, bamser og minneord.

Les også: 14-åring tatt etter skyting ved sørtysk skole


Les flere nyheter

Populært