Leteaksjon avsluttet på Nordvestlandet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den storstilte leteaksjonen på Nordvestlandet ble avsluttet ved 22-tiden søndag, uten resultat. Hovedredningssentralen frykter at meldingen var falsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var kystradioen Florø Radio som klokken 15.41 fanget opp en person som ropte «mayday» uten å oppgi posisjon eller hva nødssituasjonen gjaldt.

Basert på signalstyrken og at flere andre båter i området også hørte nødsignalet, tok Hovedredningssentralen nødmeldingen høyst alvorlig og satte i gang et omfattende søk. Men ingen var å finne, og ingen var savnet i det aktuelle området.

Les også: Falsk melding i Molde

– Vi har gjennomsøkt hele det aktuelle området, og vi har ikke funnet noe som helst. En tom båt ved Molde viste seg å ikke ha noe med denne saken å gjøre. Det er derfor meget mulig at dette har vært en falsk melding, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Han advarer folk som sender tullemeldinger og sier det vanker strenge reaksjoner mot dem som blir tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne kanalen er forbeholdt nødmeldinger. Når vi setter i gang så ressurskrevende redningsaksjoner, blir vi også bundet opp dersom noen virkelig skulle trenge hjelp, understreker Walle.

HRS sendte redningsskøyter til å søke i Herøyfjorden, mens et luftambulansehelikopter søkte i Moldefjorden og Herøyfjorden. Et redningshelikopter ble også satt inn i letingen.

Les også: Tilstanden stabil for femåring


Les flere nyheter