Avlyser etter trusler fra islamister

TRØBBEL: Lady Gaga er på turné i Asia, der hun har hisset på seg både kristenfundamentalister og islamister. Nå har hun avlyst den planlagte konserten i Indonesia. (Foto: AFP Photo)
TRØBBEL: Lady Gaga er på turné i Asia, der hun har hisset på seg både kristenfundamentalister og islamister. Nå har hun avlyst den planlagte konserten i Indonesia. (Foto: AFP Photo)

Den amerikanske popdronningen Lady Gaga har avlyst sin planlagte konsert i Indonesia, etter at islamister truet med å skape kaos dersom hun kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konserten i verdens mest folkerike muslimske land skulle etter planen holdes 3. juni, men har ført til hissige protester.

Politiet i hovedstaden Jakarta forbød først Lady Gaga å holde konserten der, etter at flere islamistiske grupper truet med å gjøre alt for å stanse den.

Etter forsikringer om at den uortodokse damen ville tone ned showet noe, blant annet ved å kle seg mindre utfordrende enn hun vanligvis gjør, fikk hun likevel grønt lys til å benytte Gelora Bung Karno-stadionet.

– Vi har mottatt et dokument med en avtale satt opp av konsertarrangøren, der det heter at Lady Gaga vil respektere indonesisk kultur, opplyste en talsmann for politiet.

2.000 politifolk skulle vokte konserten for å hindre aksjoner fra ytterliggående islamister, blant dem medlemmer av Den islamske forsvarsfronten (FPI).

Les også: Menn overrepresentert på islamfiendtlige nettsteder

FPI truet blant annet med å brenne ned scenen dersom den 26 år gamle stjernen dukket opp for å framførte hitlåter som «Just Dance» og «Poker Face».

– La oss knuse de liberale. La oss kjempe mot homser og lesber, het det i en kunngjøring fra FPI.

Søndag fikk Lady Gaga, som i forrige uke hisset på seg kristenfundamentalister i Sør-Korea og på Filippinene, nok av de indonesiske islamistenes trusler og avlyste hele konserten.

– Lady Gagas manager har vurdert situasjonen fra minutt til minutt, og som følge av disse truslene velger hun å avlyse konserten, heter det i en kunngjøring.

Les også:

Islamist ber folk kidnappe israelere

- Muslimer kidnapper og tvangskonverterer hinduer


Les flere nyheter

Personvernpolicy