Tooji gratulerer Sverige

Touraj (Tooji) Keshtkar møtte Sveriges representant Loreen, som vant Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix) i Baku lørdag kveld, tiddligere denne uka. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Touraj (Tooji) Keshtkar møtte Sveriges representant Loreen, som vant Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix) i Baku lørdag kveld, tiddligere denne uka. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Gratulerer Sverige!! Vi har godt humør og skjønner jo at vi ikke traff musikalsk i Europa, er Toojis første kommentar etter svensk opptur og norsk nedtur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAKU (ABC Nyheter): Tooji tar sisteplassen med fatning og roser den svenske vinneren Loreen etter at Sverige gikk til topps i årets Eurovision Song Contest i Baku lørdag kveld.

- Gratulerer Sverige!! Vi har godt humør og skjønner jo at vi ikke traff musikalsk i Europa. Vi kunne ikke gjort noe annerledes, og er kun fornøyd med innsatsen, sier han i en kommentar rett etter at resultatet ble klart.

Også NRKs prosjektleder for MGP Stian Malme tar den norske nedturen med fatning og et smil.

- Det gikk ikke veien i år, men jeg er uansett veldig stolt av Tooji og danserne. De leverte et topp show, sier Malme.

Tiendeplass i semifinalen

Morten Thomassen, president i Den norske Grand Prix-klubben, forteller at Norge havnet på tiendeplass i den andre semifinalen. Det var altså med nød og neppe at Norge fikk delta i årets finale.

- Jeg tror litt av årsaken til det dårlige resultatet er at Norge muligens tar litt for få sjanser og at vi strømlinjeformer bidrag vi tror vil passe til MGP-formatet. Men så gjør de ikke det likevel, sier Thomassen til ABC Nyheter natt til søndag.

- Tooji gjør en bra innsats, men at vi havnet på sisteplass i dag er dessverre ikke så overraskende. Vi havnet på tiendeplass i semifinalen og hadde lavest poeng av alle bidragene som gikk videre.

Les også: Sverige vant - Norge på siste

Les flere nyheter

Personvernpolicy