Meny

NRK-team skal ha blitt trakassert i Baku

Tooji, Per Sundnes og NRK-koreograf Erik Mattias Carlsson i bussen på vei til generalprøve før finalen i Eurovision 2012. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et NRK-team skal ifølge kanalen ha blitt holdt igjen på flyplassen i Baku og utsatt for overgrep. Utenriksminister Jonas Gahr Støre synes rapportene er urovekkende.

Teamet med P3s komiker Amir Asgharnejad i spissen skal ha blitt avkledd og utsatt for trusler av aserbajdsjanske myndigheter, ifølge NRK.

Den norsk-iranske komikeren har utgitt seg for å være en reporter fra et iransk TV-selskap og blant annet intervjuet aserbajdsjanere på gata i hovedstaden, skriver NRK på sine nettsider. Myndighetene i Baku oppdaget videoene og omtalt dem som en hån mot landet.

Les også:

Sverige vant - Norge på siste

Tooji gratulerer Sverige

Deretter skal han og de andre i teamet ha fått et brutalt møte med politiet i sikkerhetskontrollen på flyplassen da de skulle hjem til Norge fredag kveld.

– Her ble vårt team, vår reporter, holdt tilbake og utsatt for en helt uakseptabel behandling, blant annet direkte overgrep, sier NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk.

Les også: Tooji ble overrasket på bursdagen

Kanalen skal ha vurdert å trekke Norge fra «Eurovision», skriver Dagbladet.

Utenriksdepartementet ser alvorlig på saken og har tatt kontakt med den norske ambassaden i Baku.

– Jeg har bedt vår ambassadør i Baku om få en forklaring fra aserbajdsjanske myndigheter. Så får vi vurdere forklaringen når vi får den, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

Les også: Starter som nummer 12 lørdag

Støre understreker at han ikke vet hva som har skjedd, men at rapportene om «behandlingen av myndighetspersoner på flyplassen er urovekkende».

Les også:

- Jeg vinner på lørdag

Her er Norge nest størst

I kveld gjelder det for Tooji og Norge

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært