Meny

Festfotball da Guardiola takket av med cupgull

FYRVERKERI: Barcelona-spillerne jubler for scoring i 3-0-seieren over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen fredag. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona spilte opp til fest og banket Athletic Bilbao 3-0 i den spanske cupfinalen fredag. Nå fortsetter ferden uten suksesstreneren Josep Guardiola.

En knapp halvtime tok det Barcelona å avgjøre kampen som ga Guardiola den 14. tittelen på fire sesonger. Anført av strålende opplagte Lionel Messi og Pedro Rodríguez tok storlaget en tidlig tremålsledelse på Estadio Vicente Calderón i Madrid.

Barcelona varmet opp Athletic-keeper Gorka Iraizoz i åpningsminuttene, og det var ikke engang spilt tre minutter før han måtte plukke den første ballen ut av nettet. Forsvaret fikk aldri klarert corneren fra Xavi, og en umarkert Pedro satte inn 1-0 fra omtrent 10 meters hold.

Etter 19 minutter var det duket for litt ballkunst fra lille, store Lionel Messi. Barcelona satte fart, og argentineren ble frispilt av Andrés Iniesta. Alene med Iraizoz banket han ballen opp i nettaket fra skrått hold. Med det kom Messi opp i vanvittige 73 scoringer den siste sesongen.

Mer trøbbel ventet Athletic fem minutter senere. Pedro fikk ballen pent tilrettelagt av Xavi og skrudde den inn i det lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren.

Den kontroversielle Athletic-treneren Marcelo Bielsa gjorde grep i pausen, men det var aldri tvil om hvor cuptrofeet skulle havne. Argentinerens mannskap fikk et par brukbare scoringssjanser i hver omgang, men var aldri nær en snuoperasjon.

Les også: Bil kjørte på fotballtilskuere

To finaler (cup og europaliga) denne sesongen ga ingen trofeer for Athletic, men det er liten tvil om at Bielsa har fått sving på sakene i Baskerland.

For Barcelona var tittelen kjærkommen etter en sesong der Real Madrid stakk av med ligatittelen. Samtidig ble Guardiolas menn slått ut i mesterligaens semifinale av Chelsea.

Guardiola gledet seg nok over å se Barcelona under eget styre for siste gang. Men treneren som har ledet laget i nær 250 kamper har vært sliten og har uttalt at de fire årene i Barca har føltes som en evighet. Han erstattes av assistenten Tito Vilanova etter fredagens kamp.

41-åringen har også opplevd flere gode år som spiller i den spanske storklubben. I løpet av 11 sesonger på A-laget vant han blant annet ligaen seks ganger.

Les også:

Drillo ville heller møtt Capello enn Hodgson

Her er Riises England-favoritter

Vil lage hotell-fjell i Barcelona

Les flere nyheter

Populært