De bruker norsk som hemmelig språk

Møt de aserbajdsjanske studentene som har lært seg norsk på rekordtid og som synger «Hvem kan segla foruten vind?».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAKU (ABC Nyheter): I et klasserom i Aserbajdsjans hovedstad Baku sitter en gruppe aserbajdsjanske studenter og synger «Hvem kan segla foruten vind?».

De går på de skandinaviske studiene ved det språklige fakultetet i en by med to millioner innbyggere hvor de færreste forstår engelsk. Norsk blir dermed kanskje ikke det språket de får mest bruk for i det daglige, men som hemmelig språk er det perfekt.

- Noen ganger snakker vi norsk hjemme, på metro og på buss dersom vi ikke vil at noen skal forstå oss, ler studentene når ABC Nyheter besøker dem i klasserommet.

Les også: Tvi tvi, Tooji!

Studiet har 38 studenter og ble opprettet i 2006 som et samarbeid mellom Azerbaijan University of Languages (AUL) og Høgskolen i Agder. Det finansieres av Utenriksdepartementet.

- Tanken er at studentene her skal lære om Skandinavia, at de får en innsikt i en annen del av verden. Målet er å uteksaminere studenter som blir selvstendige og får en uavhengig måte å tenke på, forteller prosjektkoordinator Erik Juriks til ABC Nyheter.

Les også: NRK vurderte å trekke Norges bidrag fra finalen

20 år gamle Arzu Yusifzade forteller at hun alltid har hatt en spesiell interesse for de skandinaviske landene.

- Jeg var veldig glad da jeg fant dette fakultetet og kunne begynne å lære meg norsk. Det gir veldig perspektiv for meg, forteller Arzu til ABC Nyheter.

- Jeg tror det vanskeligste er grammatikk for meg. Fordi når jeg skriver oppgaven min, gjør jeg noen feil. Men jeg ønsker den skal være uten feil. På grunn av det jeg må utvikle min norsk. Jeg håper jeg vil klare det.

Se video øverst i saken.

Les også: - De prøver å bringe oss til taushet


Les flere nyheter her

Personvernpolicy