– Pavens hovmester pågrepet i Vatikan-skandale

Sveitsergarden marsjerer i Vatikanet. Pavestatens politi har pågrepet en person som var i besittelse av hemmeligstemplede dokumenter. Arrestasjonen knyttes til en skandale der fortrolige opplysninger har lekket ut fra pavens omgivelser. Foto: Tony Gentile /
Sveitsergarden marsjerer i Vatikanet. Pavestatens politi har pågrepet en person som var i besittelse av hemmeligstemplede dokumenter. Arrestasjonen knyttes til en skandale der fortrolige opplysninger har lekket ut fra pavens omgivelser. Foto: Tony Gentile /

Politiet i Vatikanstaten har pågrepet en person som var i besittelse av hemmeligstemplede dokumenter. Personen er ingen ringere enn pavens personlige hovmester, ifølge en kilde i Vatikanet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er svært alvorlig, sier kilden, som fredag kveld bekreftet ryktene som svirret i italiensk presse.

Pågripelsen knyttes til en skandale der fortrolige opplysninger har lekket ut fra pavens omgivelser.

Les også: Sånn oppstod kysset

Sitter i avhør

Den arresterte sitter nå i avhør, het det i en kunngjøring fra Vatikanet fredag, uten at det ble oppgitt ytterligere opplysninger. Men ifølge nyhetsbyrået Reuters kilder skal arrestanten ikke være en geistlig.

– Vatikanets politi har gjennomført en etterforskning som gjorde det mulig å identifisere en person som hadde konfidensielle papirer. Vedkommende blir nå avhørt av en av Vatikanets egne dommere, heter det i kunngjøringen.

Les også: Omstridt pave fyller 85

Måtte gå

Det var fredag uklart om og i tilfelle hvilken tilknytning pågripelsen hadde til at sjefen i Vatikanets Bank fikk sparken denne uken. Ettore Gotti Tedeschi måte gå fordi han hadde «unnlatt å oppfylle noen av sine viktigste plikter» ble det sagt.

Ifølge nyhetsbyrået AFP står avskjedigelsen av Tedeschi i sammenheng med Vatikanets arbeid for å blankpusse sin administrative fasade og gjøre slutt på en strøm av lekkasjer. Europarådet skal til sommeren granske Vatikanets økonomiske administrasjon.

Les også: Paven fordømmer opprørske prester

Les flere nyheter

Personvernpolicy