Meny

Drillo ville heller møtt Capellos England

HELLER CAPELLO: Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen på fotballandslagets pressetreff på Ullevaal stadion fredag, i forbindelse med landslagskampen i fotball mellom Norge og England. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

England skiftet landslagssjef foran EM-sluttspillet. Egil Olsen er usikker på hvor mye Roy Hodgson har klart å påvirke de engelske stjernene før lørdagens landskamp.

Drillo har studert England sammen med sin assistent Ola By Rise foran møtet på Ullevaal, men vet likevel ikke helt hva som venter. Hodgson leder nemlig England for første gang i kamp mot Norge. Han har erstattet italieneren Fabio Capello.

– Jeg vet hva vi får av Roy Hodgson i normale omstendigheter, men dette er ikke normale omstendigheter da han nettopp har tatt over. England har vist seg fram på en annen måte enn han vil, spørsmålet er hvor mye endringer han får til på så kort tid og i første kamp. Personlig skulle gjerne heller møtt det England vi har sett, enn et England som vi ikke er helt sikre på hvordan vil fremstå, sier Olsen til NTB.

Ikke bekymret

Drillo har aldri tapt mot England. Fire ganger har engelskmennene prøvd uten hell. Nå kommer EM-klare England med et noe alternativt lag med spillere som håper å kapre en plass til sluttspillet i Polen og Ukraina.

– Den (statistikken) kan ryke, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Det jeg bryr meg om er å prestere bra i morgen. Gjør vi en god prestasjon, men likevel taper så blir ikke jeg så veldig lei meg av den grunn. Vi møter et lag med spillere som er litt bedre enn våre. Bare å stikke fingrene i jorden. For sånn er det, sier Drillo.

Les også: - Vanskeligere slå England nå

Eneste

Interessen for engelsk fotball er enorm i Norge. Tippekampen, som NRK sendte første gang i 1969, har gjort nordmenn til lidenskapelige fans av balløya.

– Jeg har det forholdet til engelsk fotball som veldig mange. Det er det som ligger oss nærmest. Jeg vokste opp med engelsk fotball. Alle hadde et engelsk lag. Det er oppveksten min. Jeg vokste opp med tippekamper hver lørdag. Det var høydepunktet i uken. Jeg har fulgt med hele veien, og jeg er fortsatt den eneste treneren som har trent i Premier League, sier Drillo som trente Wimbledon i 1999/2000-sesongen.

Les også: – Drillo hører til en eksklusiv klubb

Ser til Spania

70-åringen mener Norge kan ta flere steg ved å øke intensiteten i forsvarsspillet.

– Det er mulig å gjøre noe med intensiteten i forsvaret på kort sikt. Der kan vi være like gode som alle andre. Vi har brukt et spillermøte til å se på de som er best i verden på dette. Det er stort sett spanske lag, som Barcelona, Real Madrid og Bilbao. De har enorm intensitet i forsvarsspillet sitt, forklarer Drillo.

– Barcelona og Real Madrid er jævlig gode defensivt. De har førsteforsvarere som ikke løper inn i ballføreren, for de sprinter inn i ballføreren. Selv om de har lang avstand i utgangspunktet, kommer de i full sprint. Det gjør ikke engelske lag.

Les også: Rekdal hetses på telefon

Tversoverpasninger

Drillo er mest opptatt av hva vi kan lære av de spanske storlagene defensivt, ikke offensivt.

– Mediene er mest opptatt av alle tversoverpasningene til Barcelona og de gode gjennomspillene i ny og ne, men selv er jeg mest opptatt av forsvaret. Jeg er blitt upopulær fordi jeg er kritisk til noe av det de driver med. Barcelona ledet 2-0 mot et Chelsea som hadde ti mann (i mesterligaen). Istedenfor å drepe kampen så setter de verdensrekord i tversoverpasninger. Det trenger ikke vi å lære av, sier Drillo.

Lørdag får vi svar på om mannen som sto bak det norske fotballeventyret på 1990-tallet bevarer sin fine statistikk mot England, fotballens hjemland.

Les også: Huseklepp returnerer til Norge

Les flere nyheter

Populært