Meny

Ett år på Boklista

«Reisen hjem» har vært en suksessreise for Lori Lansens. Denne uka har boka ligget på den norske topplista for bøker i sammenhengende ett år. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett år etter at den entret Boklista, er Lori Lansens roman «Reisen hjem» fortsatt en av bestselgerne. Denne uka ligger den på tredjeplass.

I mediene har Lansens vært usynlig, og ingen av de store avisene har funnet bryet verdt å intervjue henne.

Snart 100.000

Det til tross for at den kanadiske forfatteren (nå bosatt i USA) står for den mest solgte oversatte romanen på norsk i fjor. Opplaget har ifølge Bok & Samfunn nå passert 95.000 eksemplarer, og magiske 100.000 nærmer seg med stormskritt.

Les også: Tvillinglitteratur i vinden

Nå er Lansens aktuell med en ny roman, «Livet tilbake», og var i den anledning nylig på en liten bokhandelturné i Norge. Heller ikke da var noen av Oslo-avisene, NRK eller TV 2 interessert i å snakke med henne. Bare NTB møtte opp, mens Romerikes Blad ble det største mediet som ga NTB-saken med henne spalteplass.

Skriver om outsidere

Mens «Reisen hjem» blant annet tok leserne med til slavetidens USA, utforsker Lansens i sin nye bok en sykelig overvektig kvinne.

- Jeg tror en fellesnevner for bøkene mine er at jeg interesserer meg for folk som føler seg som outsidere. Jeg har også skrevet en roman om siamesiske tvillinger og har en dragning mot det uvanlige, uttalte Lansens i intervjuet med NTB.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Populært