Ny pris til Bjella

På bildet får Stein Torleif Bjella Spellemannpris. Det var i februar. Siden har han fått Prøysenfristen og i går også Bendiksenprisen. (Foto: NTB scanpix)
På bildet får Stein Torleif Bjella Spellemannpris. Det var i februar. Siden har han fått Prøysenfristen og i går også Bendiksenprisen. (Foto: NTB scanpix)

Norge setter pris på heidersmannen Stein Torleif Bjellas vonde visu. Torsdag ble artisten tildelt Bendiksenprisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen ble utdelt torsdag kveld på Parkteatret i Oslo, i forbindelse med artistorganisasjonen GramArts årlige sommerfest. Og denne gangen var det altså Stein Torleif Bjella som kunne heve troféet og sjekken på 100.000 kroner.

Les også: En ekte hedersmann


Et eget univers

«Årets vinner har skapt et helt eget univers med sine tekster. Vinneren har norske tekster i fokus, og skaper en unik tilstedeværelse hos lytteren med sine sterke tekster og lune humor. Sangene handler ofte om små og store menneskeskjebner utenfor allfarvei. Artisten og tekstforfatteren er en moderne mann kledd i visedrakt som hele tiden tar tiden på pulsen»

Slik ble Stein Torleif Bjella presentert da kulturminister Anniken Huitfeldt skulle lese opp juryens begrunnelse for at nettopp han skulle stikke av med den gjeve Bendiksenprisen.

Karpe Diem og Ida Jenshus

Tidligere har prisen blitt delt ut to ganger, og da har Karpe Diem (2010) og Ida Jenshus (2011) mottatt den. På bakgrunn av sine to album, debuten «Heidersmenn» og fjorårets «Vonde Visu», så var det nå Bjellas tur til å motta prisen på 100.000 kroner.

Oppe til vurdering i denne runden var også Jarle Bernhoft, Katzenjammer, LidoLido og Donkeyboy. I juryen sitter styremedlemmene i GramArt, som for tiden består av Harald Sommerstad (Minor Majority), Arne Hurlen (Postgirobygget), Bård Jørgen Iversen (D.D.E.), Askil Holm, Elisabeth Andreassen, Bjørn Gunnar Sando (Hellbilies), Per Olav Hoff Mydske, Hans Mathisen, Tove Bøygard og Amund Maarud.

Spilte med Maarud

Bjella opptrådte også på utdelingen, og fremførte sammen med Amund Maarud Band og det han selv kalte «blåserekka fra helvete», en splitter ny låt som hadde fått navnet «Melodisk Sus».

Også Mikhael Paskalev (med Jonas Alaska og Billie Van ved sin side), Hanne Sørvaag og Frida Amundsen var blant artistene som var på scenen denne kvelden.

Flere kulturnyheter på ABC Nyheter

Les flere nyheter her


Les mer om Stein Torleif Bjella på GAFFA.com:

Spellemann 2011: Vinnerne

Heidersmann til Slottsfjell

Stein Torleif Bjella til Pstereo

Personvernpolicy