Meny

Kongen hjalp politiet med å få bilen i gir

Dronning Sonja og kong Harald ankom åpningen av de 60. festspill i Bergen onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da kongeparet ble sittende og vente på at politimannen skulle få Mercedesen i gir, bestemte kongen seg for å bistå med sin ekspertise.

Det var under kongeparets besøk i Bergen torsdag at kongen måtte hjelpe til med å få bilen de satt i til å komme seg av gårde, skriver Bergens Tidende.

Politiinspektør Olav Valland hadde steppet inn som kongelig sjåfør på grunn av politistreiken, men fikk ikke den innleide Mercedesen av flekken. VIP-ene som ventet utenfor Permanenten der kong Harald og dronning Sonja skulle på kunstutstilling torsdag formiddag, ventet på et kongepar som mot all tradisjon var fem minutter forsinket.

Les også: Streikerammede kronprinsbarn til Møre og Romsdal

– Jeg innrømmer at jeg måtte få veiledning fra kong Harald før jeg fikk den innleide Mercedesen i gir på Gamlehaugen. Det var nemlig en Mercedes med automatgir. Jeg fikk ikke bilen til å gå fremover, og før jeg fikk tenkt meg om forklarte kongen meg at jeg måtte ha foten på bremsen for å få bilen i gir. Jeg tar likevel ikke ansvaret for hele forsinkelsen. Det gikk veldig kort tid før kongen grep inn, sier politiinspektør Olav Valland, som er leder for Sentrum politistasjon.

Streikende representanter for livvaktslaget til Hordaland politidistrikt uttalte dette om episoden:

– Sånn kan det gå når politisjefer tar over oppgaver for erfarne politifolk.

Les også: Kronprinsen: - Vi spiser ofte Grandiosa

Også politimester Geir Gudmundsen og visepolitimester Jon Reidar Nilsen måtte bak rattet i kongeparets følgebiler som følge av streiken torsdag. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært