Her får du sjekket kredittkortet ditt

ET UIMOTSTÅELIG TILBUD? Prøv dette dersom du lurer på om kredittkortet ditt har kommet på avveie. Eller kanskje ikke... Skjermdump: ismycreditcardstolen.com
ET UIMOTSTÅELIG TILBUD? Prøv dette dersom du lurer på om kredittkortet ditt har kommet på avveie. Eller kanskje ikke... Skjermdump: ismycreditcardstolen.com

Lurer du på om kredittkortet ditt er stjålet? Da bør du sjekke denne nye tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet ismycreditcardstolen.com tilbyr kredittkortbrukere en tjeneste som ved første øyekast kan virke uimotståelig. Spesielt om du er blant dem som faktisk lurer på om sensitive data fra kredittkortet ditt kan ha kommet på avveie eller ha blitt stjålet mens du for eksempel har handlet på Internett.

Det eneste du trenger å gjøre er å finne frem ett av kredittkortene dine, skrive inn kortnummeret, samt utløpsdato og i hvilket navn kortet er utstedt på, og vips så søker nettstedet automatisk opp informasjon om kortet ditt har kommet på avveie. Det beste av alt: Tjenesten er helt gratis!

Les også: Datasvindlere plager nordmenn

Men heldigvis for deg, så er det ikke ondsinnede hackere som står bak dette nettstedet. Tjenesten som ismycreditcardstolen.com tilbyr er nemlig det stikk motsatte av å lure deg. De ønsker derimot å øke folks bevisshet rundt tyveri av kortinformasjon, såkalt phishing.

Meldingen du får opp hvis du forsøker å legge inn kortdata på nettstedet henviser deg bare til en side som forklarer deg at det du nettopp gjorde bør du absolutt ikke gjøre! Dette er nemlig en velkjent metode for å få folk til å gi fra seg sensitiv informasjon om blant annet kredittkort.

Les også:

Frykter at ti millioner kredittkort kan ha blitt hacket i USA

Dummer du deg ut, kan det koste deg 12.000 kroner

Advarer mot nytt virus

Lærte du noe av denne artikkelen? Diskutér i debattfeltet under.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy