Vil frata Klomsæt bevillingen

UNDER PRESS: Advokat Sigurd Klomsæt risikerer å miste bevillingen. (Foto: NTB scanpix)
UNDER PRESS: Advokat Sigurd Klomsæt risikerer å miste bevillingen. (Foto: NTB scanpix)

Tilsynsrådet for advokater mener Sigurd Klomsæt bør miste sin advokatbevilling og har sendt saken til Advokatbevillingsnemnden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Advokatbevillingsnemnden som tar den endelige avgjørelsen i saken. Nemnda er en del av Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet.

Sigurd Klomset ble nylig kastet som bistandsadvokat i terrorrettssaken fordi han ble beskyldt for å ha lekket bilder fra etterforskningsmaterialet til pressen. Politiet hadde merket bildene elektronisk for å kunne spore lekkasjen.

I vedtaket heter det blant annet:

«Tilsynsrådet finner det etter en samlet vurdering klart, at vilkårene for å innberette advokat Klomsæt til Advokatbevillingsnemnden, med forslag om tilbakekall av hans advokatbevilling, foreligger. Han anses nå å ha mistet den tillit som er nødvendig i yrket».

Etter at Klomsæt ble fjernet fra terrorrettssaken uttalte familien Klomsæt representerte at de likevel ønsket å beholde ham som bistandsadvokat.

Mette Yvonne Larsen, en av de koordinerende bistandsadvokatene i terrorrettssaken, sier til NTB at hun tar innstillingen om Klomsæt til etterretning.

Larsen legger til at dette sender et kraftig signal til alle advokater om at det heller ikke for dem er greit å lekke saksdokumenter.

Les alt om denne saken:

Kan bety slutten for Klomsæt som advokat

- Handlet ikke i klientens interesse

Klomsæts klient anker tilbakekallingen

- Ikke opplagt straffbart

Klomsæt: - Jeg har ikke hentet noen dokumenter

Les flere nyheter

Personvernpolicy