Meny

Starter som nummer 12 lørdag

Her er Tooji backstage med Per Sundnes kort tid før han gikk på scenen i Baku Crystal Hall. Foto: Kathrine Synnes Finnskog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tooji og Norge gikk videre til den store finalen i Eurovision Song Contest lørdag. Tooji starter som nummer 12.

BAKU (ABC NYHETER): - Dette er litt for godt til å være sant! Det var virkelig ille å sitte der og vente, men nå er det verste over. Nå skal vi vinne dette her, sa en selvsikker Tooji da det ble kjent at Norge er ett av de 10 landene som går videre til eurovisjonsfinalen lørdag.

På pressekonferansen i natt trakk det norske håpet startnummer 12. Tooji og Norge starter dermed rett etter Estlands ballade.

Sammen med Norge går også Litauen, Bosnia & Herzegovina, Serbia, Ukraina, Sverige, Makedonia, Estland, Malta og Tyrkia til finalen lørdag.

Det var like etter klokken 22 at det norske MGP-håpet Tooji gikk av scenen etter å ha gitt alt for Norge i den viktige andre semifinalen i Eurovision Song Contest i Baku. Applausen i pressesenteret ved den store Baku Crystal Hall stod i taket da det norske håpet opptrådde som nummer 16 i kveld.

Applausen viste seg å være berettiget. Rett før klokken 23 ble det klart at Norge er ett av de ti landene som får være med i finalen i Eurovision Song Contest.

- Jeg er glad, men selvfølgelig veldig spent. Nå vil vi feste, var første sitat fra Tooji fra greenroom etter opptredenen.

Her er våre vurderinger fra kvelden:

1) SERBIA: Zeljko Joksimovic - Nije ljubav stvar
Sympatisk og inderlig ballade med fine detaljer. Tar seg godt opp og vokser enda mer for hvert gjennomlytt. Særlig den siste halvparten er solid. Bør gå greit til finalen lørdag.

2) MAKEDONIA: Kaliopi - Crno i belo
Til tross for en sterk stemme (bokstavelig talt) er årets makedonske bidrag en nokså intetsigende rockeballade som er rett inn og rett ut. Umoderne rock trekker ytterligere ned. Full applaus i pressesenteret i Baku. Toeren er sterk.

3) NEDERLAND: Joan Franka - You and Me
Småsøt singer-songwriterlåt fra nederlandske Joan Franka. Enkelt, greit og ufarlig, og periodevis fengende og nynnbart countrytema. Ikke helt stø på vokalen i dag. Da jeg snakket med henne tidligere i dag, sa jeg at jeg hadde gitt henne terningkast fire. Jeg løy. Treeren er sterk.

4) MALTA: Kurt Calleja - This is the night
Ikke la deg lure av en grei vokal, kjekt utseende og fiffige måter å bevege bena på, det er ikke gull alt som glimrer. Ramler ytterlige sammen mot slutten.

5) HVITERUSSLAND: Litesound - We Are The Heroes
Hviterussland tar seieren på forskudd med denne vinnerlåten. De våkner trolig opp til en real kalddusj i morgen. Dette er nemlig bare masete og intetsigende låt av typen det går tolv eller tretten av på dusinet. Om du skal ha en sang om å vinne og havne til topps har du den langt bedre «We are the champions». Overraskende applaus i pressesenteret i Baku.

6) PORTUGAL: Filipa Sousa - Vida Minha
Min umiddelbare reaksjon etter første gjennomlytt var at dette var en rotete ballade med noen fine elementer hist og pist. Etter at den har blitt spilt 20 ganger i Baku er jeg mer positiv. Men om det tar 20 avspillinger før vi snakker butikk, lover det ikke godt for Portugal. Treeren er sterk.

7) UKRAINA: Gaitana - Be My Guest
Jeg digger lyden av blåseinstrumenter i det som mest av alt ut som den offisielle låten til fotball-EM. Gaitana skriker etter gjester som om hun ikke har gjort noe annet. Repeterende refrenglåt til tross, energi og trøkk hever den likevel opp til middels. Gaitina var dessuten heldig med plasseringen rett etter en ballade. Snill firer.

8) BULGARIA: Sofi Marinova - Love Unlimited
Anmasende og moderne om ufrivillig graviditet (skal man tro musikkvideoen laget til låten) hvor stemme og låt ender opp som irriterende (hun synger i hvert fall rent). Høydepunktet er at det høres ut som om Sofi Marinova synger om en "mini-Chopin", og dersom det er resultatet av en ufrivillig graviditet skal man kanskje ikke klage. Treeren er snill. Neida så.

9) SLOVENIA: Eva Boto - Verjamem
Seig powerballade som forsøker å bli mektig og gripende. Mangler dessverre både det lille og store ekstra for å komme opp i flyhøyde. Låten fikk opprinnelig terningkast to fra undertegnede. På scenen i Baku oppleves den imidlertid som bedre.

10) KROATIA: Nina Badrić - Nebo
Nok et bidrag om noe inderlig og melankolsk. Jeg tar vel ikke helt feil om det handler om ulykkelig kjærlighet igjen. Dessverre for Kroatia og publikum er dette et langt og uinspirert gjesp - i motsetning til de inspirerte gjespene som kommer når man forventer noe bra.

11) SVERIGE: Loreen - Euphoria
Joda, Loreen kan både synge og opptre. Og joda, låten Euphoria har elementer som fenger. Men alt i alt er dette både repeterende, gjennomsnittlig og for like noe du tror du hørte for flere år siden. Sverige er imidlertid heldig med plasseringen og får et ekstra poeng for det.

12) GEORGIA: Anri Jokhadze - I'm a Joker
Denne låten fikk opprinnelig terningkast en fra meg. Det var for strengt. I dette selskapet skiller den seg godt ut og er faktisk en av de bedre i kveld. Det georgiske revynummeret går igjennom alle stilarter og har en instrumentaldel som trekker opp. Men fantastisk er det jo ikke. Treeren er sterk.

13) TYRKIA: Can Bonomo - Love Me Back
Sjarmerende piratpop med balkansound og god stemning. Morsomt og lite høytidelig, fin variasjon, men studioversjonen var bedre. Stor variasjon og lite repeterende gir den femmer-potensiale. Her blir det en svak firer. Stor jubel blant fans og journalister.

14) ESTLAND: Ott Lepland - Kuula
Sympatisk, lavmælt og stillestående. Fint fiolinarrangement på slutten og ellers rent og pent. En av de beste balladene i år. Fortjener finaleplass lørdag. Snill firer.

15) SLOVAKIA: Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes
Årets hardeste låt, skiller seg dermed godt ut. Det betyr ikke at det imponerer eller at du vil småjogge til nærmeste itunes for å laste ned singelen. Vokalen var virkelig ikke god.

16) NORGE: Tooji - Stay
Tooji er en energibombe på scenen i kveld! Det lover godt. Jubelen i pressesenteret er så høy at det er vanskelig å høre vokalen, men la oss håpe og tro at dette er like bra som det ser ut og at Norge er sikret plass i finalen lørdag. Full jubel her! Sterk firer.

17) BOSNIA-HERCEGOVINA: Maya Sar - Korake Ti Znam
Inderlig nattønskeballade der Ine vil sende en hilsen til sin kjære Joakim som til vanlig bor på Hemnesberget, men som for tiden holder på med noe på Østlandet. «Hærregud kor æ savne dæ». Årets bosniske bidrag har alle ingredienser for å lage søtsuppe. Velbekomme.

18) LITAUEN: Donny Montell - Love Is Blind

Utrolig intetsigende og patetisk om kjærlighet som gjør blind. Første halvdel synges med bind for øynene (som selvsagt rives av på dramatisk måte). Den paniske diskoen i siste halvdel hadde vært mer interessant med munnbind.

Fornøyd med gjennomgangen

Klokken 16 norsk tid hadde Tooji sin siste gjennomgang av låten Stay på den store scenen hvor slaget skal kjempes i kveld. Og forventningene hans var på forhånd høye foran den semifinalen.

- Dette var digg! De siste kamerainnstillingene vi har terpet på det siste døgnet, satt nå som ei kule. Vi valgte å spare litt på kreftene denne gangen, siden det er i kveld det virkelig gjelder, skriver Tooji i en tekstmelding få timer før den andre semifinalen braker løs.

- Nå er vi på et godt og stabilt nivå, men i kveld skal vi virkelig «turn on the magic». Nå skal jeg dra tilbake til hotellet med resten av delegasjonen, spre varme ord, glede og kjærlighet til den fantastiske gjengen min. Vi skal rett og slett chille, og neste gang vi er i areaen er vi i kanonslag

Les alle våre MGP-saker her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:51 Bombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30 Chile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27 Lundby avsluttet sesongen med seier10:49 Barnetrygden øker for første gang på 23 år10:42 Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13 Kilder: May presses av partifeller til å gå av08:54 Risiko for demningsbrist i Brasil08:47 Skipet slepes mot land - evakueringen er satt på vent08:40 SV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33 Danmark sender redningshelikopter til Norge07:07 Første valg i Thailand siden kuppet i 201406:37 Mann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37 Kraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50 Dette skjer i dag05:24 Dette skjedde i natt05:05 Cruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56 En av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49 Over 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34 Evakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid04:25 Dødstallene stiger etter angrepet i Mali03:49 16 personer sendt til legevakt eller sykehus etter cruiseulykken03:47 Cruiseskip seiler mot Molde03:26 262 evakuert fra cruiseskip03:00 Omfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57 Fire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39 Uvær skaper problemer på fjellovergangene02:19 Paven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13 Varaordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07 Pågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere00:34 180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika23:47 Alle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27 Sivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10 USA venter på Muellers konklusjoner23:08 Rederiet takker redningsmannskapene23:07 Mistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06 Kystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51 – Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46 Ramos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40 Ny Norge-seier etter sterk avslutning22:20 Folk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18 Massemønstring mot brexit i London21:59 To til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29 Tre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28 Trump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24 Stavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11 VGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56 En ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46 SOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35 Kilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30 Styrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19 Ektepar: – Vi er veldig takknemlige19:56 Over 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32 En hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:00 Passasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49 Fræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04 Evakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54 Johannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45 Viking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27 Oljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20 Klæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16 Store taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09 Minst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58 Tusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48 De første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28 Venezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27 Senterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24 LSK snudde og vant målrik serieåpning16:01 Kuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57 Ingen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31 Omtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49 VM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49 Første distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48 Fisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48 Senterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17 Afghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15 Ungdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15 Tyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14 – Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45 Ola Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58 Over 600 døde etter syklon12:42 USA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48 Politiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40 Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42 Tom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19 Blodapparat trekkes fra markedet09:15 May varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42 Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30 Voldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27 Mann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19 Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet06:54 Stor snøskredfare flere steder i landet06:54 26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01 Dette skjer i dag05:54 Moske gjenåpnet i Christchurch05:38 Dette skjedde i natt04:40 To sykloner treffer Australia04:33 Saksbehandlingstiden i politiet øker
Siste nytt
11:51NorgeBombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30VerdenChile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27SportLundby avsluttet sesongen med seier10:49PrivatøkonomiBarnetrygden øker for første gang på 23 år10:42PolitikkSp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13PolitikkKilder: May presses av partifeller til å gå av08:54VerdenRisiko for demningsbrist i Brasil08:47NorgeSkipet slepes mot land - evakueringen er satt på vent08:40PengerSV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33NorgeDanmark sender redningshelikopter til Norge07:07VerdenFørste valg i Thailand siden kuppet i 201406:37NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37VerdenKraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50NorgeDette skjer i dag05:24NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeCruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56VerdenEn av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49VerdenOver 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34NorgeEvakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid04:25VerdenDødstallene stiger etter angrepet i Mali03:49Norge16 personer sendt til legevakt eller sykehus etter cruiseulykken03:47NorgeCruiseskip seiler mot Molde03:26Norge262 evakuert fra cruiseskip03:00NorgeOmfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57NorgeFire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39NorgeUvær skaper problemer på fjellovergangene02:19VerdenPaven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13NorgeVaraordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07VerdenPågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere00:34Norge180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika23:47NorgeAlle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27NorgeSivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10VerdenUSA venter på Muellers konklusjoner23:08NorgeRederiet takker redningsmannskapene23:07VerdenMistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06NorgeKystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51Norge– Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46SportRamos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40SportNy Norge-seier etter sterk avslutning22:20NorgeFolk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18VerdenMassemønstring mot brexit i London21:59NorgeTo til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29NorgeTre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28VerdenTrump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24SportStavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11NorgeVGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56LivetEn ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46VerdenSOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35VerdenKilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30ReisenyheterStyrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19NorgeEktepar: – Vi er veldig takknemlige19:56VerdenOver 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32NorgeEn hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:00NorgePassasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49NorgeFræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04NorgeEvakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54SportJohannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45NorgeViking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27NorgeOljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20SportKlæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16NorgeStore taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09VerdenMinst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58VerdenTusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48NorgeDe første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28SportVenezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27NorgeSenterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24SportLSK snudde og vant målrik serieåpning16:01SportKuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57NorgeIngen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31NorgeOmtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49NorgeVM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49SportFørste distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48NorgeFisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48NorgeSenterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17VerdenAfghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15NorgeUngdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15NorgeTyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14Norge– Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45NorgeOla Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19ReiseNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58VerdenOver 600 døde etter syklon12:42VerdenUSA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48NorgePolitiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40NorgeSp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42LivetTom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19Helse og livsstilBlodapparat trekkes fra markedet09:15VerdenMay varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42NorgeRoboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30NorgeVoldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19PengerRegjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet06:54NorgeStor snøskredfare flere steder i landet06:54Verden26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01NorgeDette skjer i dag05:54VerdenMoske gjenåpnet i Christchurch05:38NorgeDette skjedde i natt04:40VerdenTo sykloner treffer Australia04:33NorgeSaksbehandlingstiden i politiet øker
Populært