Viser bare halve værmeldingen

HALVE NORGE: Statsmeteorolog og værmelder på NRK, Bente Marie Wahl, får ikke si noe om været på Vestlandet og i Trøndelagsfylkene på grunn av den pågående streiken. Faksimile: NRK
HALVE NORGE: Statsmeteorolog og værmelder på NRK, Bente Marie Wahl, får ikke si noe om været på Vestlandet og i Trøndelagsfylkene på grunn av den pågående streiken. Faksimile: NRK

På grunn av den pågående streiken får ikke NRK sende værvarsel for Trøndelag og Vestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om værvarselet for både Nord-Norge, Øst- og Sørlandet vises som normalt, er statsmeteorologene hos NRK forhindret fra å melde været for Vestlandet og Trøndelags-fylkene.

Årsaken er den pågående streiken, som berører Meteorologisk institutts avdelinger i de to landsdelene. I alt er mellom 25- og 30.000 arbeidstakere tatt ut i streik etter at meklingen for rundt 600.000 ansatte i stat og kommune brøt sammen natt til torsdag.

Sjekk været der du er

Dette fører altså til at værmeldingen som følger nyhetssendingene på statskanalen blir noe amputert. Værmelder Bente Marie Wahl sier til NRK.no at hun aldri har vært borti noe tilsvarende.

– Det var litt uvant. Det har vært lignende streiker før, men jeg kan ikke huske at det har berørt værmeldingen, sier Wahl til NRK.no.

Les også: Slipper ut av fengsel på grunn av streik

Hun forteller videre at hun ikke kan si noe om været i de berørte landsdelene, og understreker at ville vært streikebryteri å melde været selv om hun godt vet hvordan været er også der hun ikke kan gi noe værvarsel fra.

På Yr.no er det fremdeles mulig å sjekke været, men varselet som ligger ute der vil ikke bli korrigert om det blir endringer så lenge streiken pågår.

– Det kommer nok ikke noen orkan akkurat i dag, men i så tilfelle vil vi få vite om det. Ingen trenger å frykte noe som helst, forteller Wahl videre til NRK.

Les også:

Streikerammede kronprinsbarn til Møre og Romsdal

Streiken stenger skoler og barnehager

Les flere nyheter her

Personvernpolicy