Meny

Store penger i bleiesmugling

STORSTILT: Den norske tollen har beslaglagt tusenvis av bleiepakker den siste måneden. Nå mistenker de at en litauisk liga kan stå bak. (Foto: Tollvesenet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet mistenker at en litauisk liga står bak, etter et nytt gigantbeslag av billige bleier som ble forsøkt smuglet ut av Norge.

I stor stil fraktes bleier ut av Norge, og gjennom Sverige, før de selges med stor fortjeneste nedover i Europa.

Prisforskjellen gjør det lukrativt for bleiesmuglerne å selge norske bleier videre i utlandet. Her til lands kan man få en pakke bleier for 20 kroner. Den samme pakken kan selges for rundt 120-140 kroner i Litauen.

Senest på lørdag ble en lastebil stoppet nær svenskegrensa, på vei ut av Norge, med bleier til en estimert gateverdi på 200.000 kroner. Ifølge Aftonbladet skal frakten trolig hatt Litauen som endelig mål.

- Det finnes noen som tjener bra med penger på det her. Sjåførene har med seg en innkjøpsliste når de kommer til Norge og kjøper med seg det som er bestilt, sier kontorsjef Bjørn Sørli ved Tollregion Midt-Norge til avisa.

Dette er langt fra første gang tollerne langs svenskegrensa opplever storstilt bleiebeslag. 24. april i år ble to litauere stoppet på Storlien i Trøndelag da de forsøkte å smugle bleier for titusenvis av kroner over grensa til Sverige.

De samme mennene ble også stoppet på vei inn i landet.

- De kom inn i landet med tom bil og neste dag kjørte de ut igjen med bilen stappfull av bleier, så vi tror ikke det er første gang de gjør dette, uttalte Sørli den gang til NRK.

Les flere nyheter

Populært