Meny

Lady Gaga nekter å bøye seg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avlyser heller konserter enn å gjøre showet mer stuerent for å tilfredstille religiøse sensurgrupper i Asia.

Popdronningen turnerer for tida i Asia, og hennes kontroversielle show har provosert mange. Konservative kristne i Sør-Korea og Filippinene har funnet sammen med militante islamister i Indonesia i en felles avsky for Lady Gaga.

Se demonstrasjonen mot «demonen» Lady Gaga her

New York-jentas show blir beskyldt for å være både blasfemisk og djeveldyrkende. Det siste er at indonesisk politi nå har trukket tilbake Lady Gagas tillatelelse til å spille i Djakarta 3. juni. Politiet oppgir sikkerhetsmessige grunner til avgjørelsen, etter at militante grupper har kommet med trusler om voldelige aksjoner, dersom konserten gjennomføres.

Les også: Svartelister Beyoncè og Lady Gaga

Vil ikke la seg sensurere

Samtidig er Lady Gagas management klar på at de heller vil avlyse konserter, enn å moderere eller fjerne «støtende element» i showet.

- Vi gjennomfører det slik det er. Det er et veldig spesielt show, og det er et veldig spesielt publikum, sa Lady Gagas manager Troy Carter på en pressekonferanse i Singapore torsdag. Carter hevdet også at den voldsomme reaksjonen som Lady Gaga er blitt møtt med, egentlig har veldig lite med showet hennes å gjøre.

Les også: Dronninga av twitter

- Mer enn Lady Gaga handler dette om generasjonskløft og kulturforskjeller. Det handler blant annet om politikk og det handler om religion, sa Carter på pressekonferansen, ifølge AFP.

Les også: Blod og sæd fra Gaga

Bangkok neste

Tidligere i uka, var filippinske sensurmyndigheter på plass da hun spilte i Manila, for å forsikre seg om at hun ikke brøt loven med hensyn til nakenhet, blasfemi og usømmelig oppførsel. Neste konsert finner sted i Bangkok fredag, før hun fortsetter med tre konserter i Singapore.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært