Leting etter antatt omkommet mann i Sognefjorden

Mens en mann satt i avhør hos politiet i Sogndal torsdag, lette Røde Kors etter hans jevnaldrende venn som er antatt omkommet i Sognefjorden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede mannen i slutten av 20-årene skal ha falt over bord fra en småbåt de to kjørte tirsdag kveld. Kameraten er siktet for å ha ført båt i påvirket tilstand.

– Vi kjenner til begge fra før. En av dem var deleier i båten. Avhøret av den siktede går greit, sier lensmann Åge Løseth i Sogndal til NTB.

Letingen ble tatt opp igjen i 10-tiden torsdag, etter at det onsdag ble søkt mellom Finnabotn og Arnafjorden vest for Vik i Sogn.

– Torsdag leter vi litt lenger vest med to fritidsbåter som har Rød Kors-mannskap om bord. Det er godt vær i søkeområdet. Vi leter nå etter en antatt omkommet person. Dersom det ikke blir gjort noe funn i løpet av dagen, vil vi vurdere det videre søket torsdag ettermiddag, sier operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Mannen som meldte fra til politiet, har fortalt at kameraten falt over bord. Selv skal han ha blitt slått i svime da han falt mens han forsøkte å få vennen opp i båten igjen.

Han har også fortalt at han mistet mobiltelefonen og at gjentatte problemer med båtmotoren gjorde at han først fikk varslet om saken onsdag ettermiddag.

Begge er fra området rundt Vik i Sogn.

Les flere nyheter i ABC Nyheter

Personvernpolicy