Meny

Streikerammede kronprinsbarn til Møre og Romsdal

På grunn av skolestreiken blir begge kronprinsbarna med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på tur i Møre og Romsdal. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus rammes av skolestreiken. Begge kronprinsbarna får dermed være med på fylkesturen i Møre og Romsdal sammen med sine foreldre.

Kronprinsparet innledet torsdag sin fylkestur i Møre og Romsdal. På det første pressemøtet bekreftet Haakon og Mette-Marit at prins Sverre Magnus er med dem på kongeskipet. På spørsmål fra NTB svarte de at prinsesse Ingrid Alexandra kommer til å slutte seg til familien i løpet av dagen.

Les også: Streiken stenger skoler og barnehager

Planen var opprinnelig at kronprinsbarna skulle komme etter i pinsen, men nå som barnas skole er tatt ut i streik, kommer de litt tidligere, og barna får sjansen til å oppleve Møre og Romsdal sammen foreldrene.

*Se lista over hvilke skoler og barnehager som er rammet

– Det er veldig hyggelig å få lov til å ha dem med på fylkestur for første gang, sier kronprinsesse Mette-Marit.

En rekke skoler landet rundt rammes av streiken. En av dem er Jansløkka skole i Asker, der seks år gamle Sverre Magnus og åtte år gamle Ingrid Alexandra går.

Sverre Magnus begynte i førsteklasse sist høst mens storesøster Ingrid Alexandra begynte i 2010.

Til sammen 25 lærere er tatt ut i streik ved skolen, som er den eldste i Asker som fortsatt er i bruk. Skolen er stengt for alle barna mens streiken pågår.

Les alt om streiken i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Populært