Streikerammede kronprinsbarn til Møre og Romsdal

På grunn av skolestreiken blir begge kronprinsbarna med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på tur i Møre og Romsdal. Foto: NTB scanpix
På grunn av skolestreiken blir begge kronprinsbarna med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på tur i Møre og Romsdal. Foto: NTB scanpix

Både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus rammes av skolestreiken. Begge kronprinsbarna får dermed være med på fylkesturen i Møre og Romsdal sammen med sine foreldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet innledet torsdag sin fylkestur i Møre og Romsdal. På det første pressemøtet bekreftet Haakon og Mette-Marit at prins Sverre Magnus er med dem på kongeskipet. På spørsmål fra NTB svarte de at prinsesse Ingrid Alexandra kommer til å slutte seg til familien i løpet av dagen.

Les også: Streiken stenger skoler og barnehager

Planen var opprinnelig at kronprinsbarna skulle komme etter i pinsen, men nå som barnas skole er tatt ut i streik, kommer de litt tidligere, og barna får sjansen til å oppleve Møre og Romsdal sammen foreldrene.

*Se lista over hvilke skoler og barnehager som er rammet

– Det er veldig hyggelig å få lov til å ha dem med på fylkestur for første gang, sier kronprinsesse Mette-Marit.

En rekke skoler landet rundt rammes av streiken. En av dem er Jansløkka skole i Asker, der seks år gamle Sverre Magnus og åtte år gamle Ingrid Alexandra går.

Sverre Magnus begynte i førsteklasse sist høst mens storesøster Ingrid Alexandra begynte i 2010.

Til sammen 25 lærere er tatt ut i streik ved skolen, som er den eldste i Asker som fortsatt er i bruk. Skolen er stengt for alle barna mens streiken pågår.

Les alt om streiken i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Personvernpolicy