Meny

Varetektsfengslet i to uker for politivold

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen som er siktet for å ha slått og sparket en politimann i ansiktet i Oslo, ble onsdag varetektsfengslet i to uker.

26-åringen ble pågrepet søndag morgen etter voldsepisoden i Hegdehaugsveien på Majorstuen natt til søndag. Påtalemyndigheten ba om varetektsfengsling i fire uker, opplyser mannens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, til Dagbladet.

– Vi har besluttet å anke Oslo tingretts kjennelse. En anke vil bli levert inn ved lunsjtider torsdag, sier Iversen.

26-åringen er siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Les også: Enda en pågripelse i politivoldsaken

Politimannen operert

Det var ved 3-tiden natt til søndag at to sivilkledde politifolk, en mann og en kvinne, pågrep en person på utestedet Trafalgar. Mens de to pratet med den pågrepne, som var påsatt håndjern, dukket det opp en mann som angrep politimannen bakfra. Politimannen i 30-årene ble sparket og slått mens han lå på bakken. Han fikk alvorlige skader og ble påført fire beinbrudd i ansiktet.

– Han har gjennomgått den første operasjonen. Han har flere brudd i ansiktet, men det er ikke fare for livet, sier politioverbetjent Harald Bøhler til NTB.

Ifølge Bøhler har politimannen vært bevisst mesteparten av tiden han har vært innlagt på sykehus.

Avhørt

Før fengslingsmøtet onsdag ble 26-åringen avhørt av politiet. Bøhler vil ikke kommentere hva som kom fram i avhørene. Han vil heller ikke si hvorvidt den siktede 26-åringen erkjente forholdet eller ikke.

– Vi etterforsker fortsatt vidt, og det er flere vi ønsker å avhøre, sier han.

Men ifølge Iversen stiller hans klient seg uforstående til siktelsen.

– Han nekter straffskyld og synes det er beklagelig at han skal sitte fengslet når han er uskyldig, sier Iversen til Dagbladet.

Tirsdag meldte en 30-åring seg for politiet. Han hadde vært ettersøkt i saken.

– Han møtte sammen med sin advokat. Han var en av de vi ønsket kontakt med i saken, og han ble avhørt i dag, sier Bøhler onsdag. Også 30-åringen er siktet for vold mot en offentlig tjenestemann og satt i arresten over natten. I løpet av onsdag kveld ville politiet avgjøre hvorvidt de ville be om varetektsfengsling også av ham.

Videoovervåking

Politioverbetjent Bøhler forteller at politiet har sikret seg overvåkingsvideoer fra området, men ønsker ikke å gå konkret inn på hva som kommer fram av bildene.

Forsvarer Iversen sier at politiet bruker langt mer ressurser på etterforskningen av denne saken enn de gjør vanligvis. Saken etterforskes som en drapssak, mener han. Bøhler påpeker imidlertid at saken blir behandlet som alle andre saker.

– Ingen på vår seksjon har noen direkte tilknytning til de involverte, understreker han.

Les også:

Flere vil bli pågrepet etter angrep på politimann

Les flere nyheter

Populært