Drapsoffer i Bergen identifisert

Politiet sperret tirsdag av åstedet i bydelen Fana. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet sperret tirsdag av åstedet i bydelen Fana. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Onsdag ble den 45 år gamle mannen som ble drept på et asylmottak i Bergen tirsdag, formelt identifisert. 28-åringen som er siktet i saken, nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den drepte er en 45 år gammel somalier. Han har familie i Bergen, og disse er varslet, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Tidligere onsdag opplyste politiinspektør Sidsel Isachsen at politiet har beslaglagt en kniv de mener er drapsvåpenet, og at de fortsatt venter på resultatene av de kriminaltekniske undersøkelsene.

Nekter straffskyld

En 28-årig afghaner er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld.

– Han ble avhørt tirsdag kveld, og avhørene fortsatte onsdag. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Vi har også avhørt 13 personer som var i nærheten da drapet skjedde, forklarer Isachsen.

Det var rett over klokka 12 tirsdag at politiet fikk melding om knivstikkingen på asylmottaket på Ny-Paradis i bydelen Fana.

Afghaneren som er siktet for drapet, hevder han ble låst inne på et rom av mannen som nå er død, og angrepet.

– Kan være nødverge

Ifølge forsvareren, advokat Gisle Didriksen, kan det dreie seg om nødverge, skriver Bergens Tidende.

– Han forklarer at han ble invitert inn på et rom i andre etasje i bygget. Temaet var at min klient ble beskyldt for å ha konvertert til kristendom. De er to på rommet, min klient og avdøde. Min klient blir nokså umiddelbart angrepet med kniv, etter at døren er blitt låst bak ham, sier forsvareren.

Afghaneren skal ha klart å kaste seg til siden, men ble skadd i hånden.

– I den fasen av angrepet har han, i det som klart fremstår som en nødvergesituasjon, påført avdøde en skade med kniven. Deretter klarer han å flykte ved å hoppe ut av vinduet, og han skader ryggen i fallet, fortsetter forsvareren.

Isachsen ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen og kjenner ikke detaljert til hendelsen. Siktede avgir sin frie forklaring, men dette blir en del av den videre etterforskningen.

Asylsøknad avslått

28-åringen som er siktet for drapet, har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge.

– Han fikk endelig avslag i mars i år, bekrefter Isachsen. En klage på dette avslaget er ikke ferdig behandlet.

Den siktede afghaneren ble i fjor skåldet med kokende vann over nakken da han bodde på Hå asylmottak i Rogaland. Han hevder det var fordi han har konvertert fra islam til kristendom, skriver Bergens Tidende.En somalisk mann ble i tingretten dømt til fem måneders ubetinget fengsel. Da lagmannsretten behandlet mannens anke i forrige måned, ble han trodd på forklaringen om at skåldingen var et uhell og frikjent

Les flere nyheter

Personvernpolicy