Meny

Drapsoffer ved asylmottak ikke identifisert

En person er drepet ved asylmottaket på Paradis i Bergen tirsdag. Politi setter opp sperring på åstedet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble drept på et asylmottak i Bergen tirsdag, er ikke endelig identifisert. 28-åringen som er siktet i saken, nekter straffskyld.

Onsdag ettermiddag vil det bli gjennomført en syning for å endelig fastslå den dreptes identitet. Det må også avklares om avdøde hadde familie som skal varsles, opplyser Hordaland politidistrikt.

En 28-årig afghaner er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Det var rett over klokka 12 tirsdag at politiet fikk melding om knivstikkingen på asylmottaket på Ny-Paradis i bydelen Fana. 13 vitner, alle beboere ved mottaket, er så langt avhørt i saken.

Les også: Mann knivdrept på asylmottak i Fana

– Låst inne

Asylsøkeren som er siktet for drap på en medbeboer på et mottak i Bergen, hevder han ble låst inne på et rom og angrepet. Ifølge forsvareren, advokat Gisle Didriksen, kan det dreie seg om nødverge, skriver Bergens Tidende.

– Han forklarer at han ble invitert inn på et rom i andre etasje i bygget. Temaet var at min klient ble beskyldt for å ha konvertert til kristendom. De er to på rommet, min klient og avdøde. Min klient blir nokså umiddelbart angrepet med kniv, etter at døren er blitt låst bak ham, sier forsvareren.

Afghaneren skal ha klart å kaste seg til siden, men ble skadd i hånden.

– I den fasen av angrepet har han, i det som klart fremstår som en nødvergesituasjon, påført avdøde en skade med kniven. Deretter klarer han å flykte ved å hoppe ut av vinduet, og han skader ryggen i fallet, fortsetter forsvareren.

Les også: Fire siktet for kidnapping, utpressing og grov vold

Ble skåldet

Den siktede afghaneren ble i fjor skåldet med kokende vann over nakken da han bodde på Hå asylmottak i Rogaland. Han hevder det var fordi han har konvertert fra islam til kristendom, skriver Bergens Tidende.

En somalisk mann ble i tingretten dømt til fem måneders ubetinget fengsel. Da lagmannsretten behandlet mannens anke i forrige måned, ble han trodd på forklaringen om at skåldingen var et uhell og frikjent. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært