Röyksopp stevnet

En gang i tida var de venner og samarbeidspartnere. Nå har Rune Lindbæk (t.h.) stevnet Torbjørn Brundtland og Röyksopp for retten. (Foto: NTB scanpix)
En gang i tida var de venner og samarbeidspartnere. Nå har Rune Lindbæk (t.h.) stevnet Torbjørn Brundtland og Röyksopp for retten. (Foto: NTB scanpix)

I fjor beskyldte Rune Lindbæk sine tidligere kompiser for å ha stjålet musikk fra han. Nå har Lindbæk stevnet Röyksopp for retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Innholdet i denne er i det alt vesentlige i tråd med den fremstilling Lindbæk har kommunisert i media tidligere. Lindbæk ser nå frem til å få en rettslig avgjørelse i saken, opplyser Lindbæks advokat Marius Øvrebø-Engemoen i en epost til Dagbladet.

Les også: På stø kurs


Mangeårig konflikt

Striden mellom de tidligere samarbeidspartnerne har pågått i flere år, men ble til en offentlig skittentøyvask i fjor, da Lindbæk gikk ut og anklagde Röyksopp (Svein Berge og Torbjørn Brundtland) for å ha stjålet musikk fra ham. Lindbæk mente han skulle vært kreditert og honorert som komponist for to av låtene på Röyksopps suksessalbum «Melody AM» fra 2001.

Les også: På seierspallen

Röyksopp svarte med å gå til motangrep på Lindbæk på nettsiden royksoppsvarer.com, hvor de blant annet omtalte Lindbæks utspill som en svertekampanje, samtidig som de hevdet at Lindbæk hadde kommet med trusler i studio.

Nå fortsetter striden i Bergen tingrett.

Les flere kultursaker på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Personvernpolicy