Røste innstilt som skipresident

Erik Røste har vært visepresident i Norges Skiforbund i fire år (Foto: Scanpix).
Erik Røste har vært visepresident i Norges Skiforbund i fire år (Foto: Scanpix).

Sverre K. Seeberg gir seg som skipresident etter ti år. Han blir trolig erstattet av Erik Røste (Gjøvik), som er innstilt som ny president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen faller på skitinget i Hamar 16.- og 17. juni. Røste har i fire år vært visepresident.

– Jeg har takket ja til å stille som kandidat, men det er selvfølgelig opp til skitinget å velge president. For meg har skifamilien vært en del av livet i snart 35 år. Jeg er veldig motivert til å lede et forbund med seks forskjellige og spennende grener, der vi har organisert tusenvis av frivillige gjennom 16 skikretser og 1150 skiklubber. Jeg må si det føles som et privilegium å være innstilt til det fremste tillitsvervet i Norges nasjonalidrett og til verdens beste skinasjon, sier Røste.

Les også: - Solskjær uaktuell for Villa

Slik begrunner valgkomiteens leder, Arvid Sulland innstillingen:

– Det kommer neppe som noen stor overraskelse at Erik er valgkomiteens presidentkandidat. Eriks lange og brede bakgrunn fra sportslige og politiske nivåer i klubb og forbund, og hans bakgrunn og resultater fra næringsliv gir oss trygghet for at Erik er et sikkert valg til å lede norsk skisport de neste to årene.

Les også: OL-ilden sluknet

Kristin Vestgren Sæterøy fra Aron skiklubb er innstilt som visepresident etter å ha vært styremedlem i to år. Eva Tine Riis-Johannessen fra Ready er foreslått som nytt styremedlem. Det samme er Tove Moe Dyrhaug fra Meråker. Hun har jobbet i Rosenborg siden 2005. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy