Meny

En halv million griser fikk ikke mat og vann

En halv million griser ble overlatt til seg selv, etter at demonstranter blokkerte et slakteri i Chile. Illustrasjonsfoto. Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chilenske myndigheter har slått helsealarm etter at en konflikt ved et slakteri etterlot en halv million griser uten mat og vann.

Krisen oppsto da innbyggerne i landsbyen Freirina, 800 kilometer nord for hovedstaden Santiago, fikk nok av griselukten fra Agrosuper-slakteriet.

I forrige uke holdt de en demonstrasjon som kom ut av kontroll. To politibiler gikk opp i flammer og 23 av demonstrantene ble pågrepet.

Les også: Her bor albinoekornet

Rasende innbyggere blokkerte deretter veien til slakteriet, og de ansatte flyktet. En halv million griser ble igjen.

Uten mat og drikke, tilsyn og stell, begynte grisene raskt å dø. Det fikk lukta til å bli enda verre og helsemyndighetene slo alarm.

Les også: Kattunger reddet via Facebook

Chiles helseminister Jaime Manalich dro selv til Freirina for å forhandle med demonstrantene, som tirsdag kveld gikk med på å oppheve blokaden slik at arbeiderne kunne vende tilbake for å fôre grisene.

Avløpsnettet er nå tett av griseavføring og det er fare for forurensning av drikkevannet i området, noe som kan utgjøre en alvorlig fare for befolkningen, advarte Manalich. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært