Meny

14-åring tatt etter skyting ved sørtysk skole

TRAGEDIE: Politifolk gjør seg klare til aksjon i den sørtyske byen Memmingen, der en 14 år gammel gutt med skytevåpen utløste storalarm ved en skole tirsdag. Gutten avfyrte flere skudd, men ingen kom til skade. Tirsdag kveld ble gutten funnet og arrestert. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 14 år gammel gutt med skytevåpen er arrestert etter at han utløste storalarm ved en skole i Memmingen i Sør-Tyskland. Gutten avfyrte flere skudd, men ingen ble skadd i den dramatiske episoden.

Gutten forsvant etter skytingen, men tirsdag kveld ble han funnet på en idrettsplass i Memmingen, som ligger i nærheten av storbyen München. Han avfyrte igjen skudd, uten å treffe noen, og overga seg deretter til politiet.

Tre medelever fortalte at de ved middagstider tirsdag så gutten nær inngangen til skolebygningen med et våpen i hånden. Skolens rundt 280 elever og lærerne deres søkte tilflukt bak låste dører i klasserommene, melder nyhetsbyrået DPA.

Ifølge den regionale kringkastingen hadde gutten med seg minst to skytevåpen, som skal tilhøre hans far. Skytingen skal ha brutt ut etter en krangel mellom gutten og hans klassekamerater, fortalte øyenvitner.

Tyskland har de siste årene vært rystet av flere skyteepisoder på skoler. Den hittil verste skjedde i Erfurt i de østlige delene av landet i 2002, da en 19-åring som var utvist fra en skole drepte 16 mennesker på skolen før han begikk selvmord.

Les også:

Tre barn drept på jødisk skole i Frankrike

Elev drept etter skyting i skole i USA

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært