Meny

Egyptiske politifolk dømt for drap

KAOS: Demonstranter flykter fra tåregass som egyptisk politi har avfyrt i Kairo tidligere denne måneden. Fem politifolk ble tirsdag dømt til ti års fengsel for å ha medvirket til drap under opprøret mot tidligere president Hosni Mubarak i fjor. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egyptisk domstol har dømt fem politifolk til ti års fengsel for å ha medvirket til drap under opprøret mot tidligere president Hosni Mubarak i fjor.

De fem skjøt med skarpt mot ubevæpnede demonstranter.

Dommene falt tirsdag og er de første i sitt slag mot det egyptiske politiet, som er beskyldt for å stå bak hundrevis av dødsfall under revolusjonen. To andre politifolk ble dømt til ett års betinget fengsel, mens ti andre ble frifunnet, opplyser en av dommerne i saken.

Dommene kan ankes til en høyere rettsinstans og er derfor ennå ikke rettskraftige, påpeker nyhetsbyrået DPA. Alle tidligere rettssaker mot sikkerhetsfolk som deltok i angrep mot demonstranter i Egypt, har endt med frifinnelse.

Rundt 800 mennesker ble drept under urolighetene i den egyptiske hovedstaden Kairo og andre steder i landet i januar og februar i fjor. Onsdag innledes valget på ny president etter den avsatte Hosni Mubarak.

Mubarak, hans innenriksminister Habib al-Adly og seks andre tidligere toppledere står for retten i Egypt, tiltalt for å ha gitt ordre om drap på demonstranter. Kjennelser i denne saken ventes avsagt lørdag om halvannen uke.

Les også:

Egyptiske politikere vil la 14-åringer gifte seg

Liberale egyptere frykter islamsk grunnlov

Det muslimske brorskap til Norge for å lære om demokrati

Voldtektsmann kjemper for kvinners rettigheter


Les flere nyheter

Populært