Meny

Glemte mann på glattcelle – fikk bot

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndre Buskerud politidistrikt har fått en foretaksstraff på 80.000 kroner etter at en mann ble sittende fengslet i seks timer etter at han var beordret løslatt.

Spesialenheten for politisaker har konkludert med at politiet gjennomførte en frihetsberøvelse uten hjemmel, da de unnlot å slippe mannen løs fra arresten på Kongsberg politistasjon i august i fjor.

– Spesialenhetens etterforskning har avdekket at det ble begått flere feil hos oss, og at misforståelser og kommunikasjonssvikt førte til at løslatelsen ikke ble gjennomført. Dette oppholdet i arresten kunne fått alvorlige følger i og med at arrestanten hadde diabetes, sier politimester Christine Fossen i en pressemelding.

Fossen sier politiet ofte går gjennom rutiner og erfaringer knyttet til hvordan folk som havnet i arresten behandles. Hun omtaler den aktuelle saken som alvorlig.

– Denne hendelsen er grundig gjennomgått av stasjonsledelsen på Kongsberg og i vår ledelse for øvrig, sier Fossen som lover å sørge for at alle mannskapene er kjent med rutinene.

Les også:

Politiet avslo nødanrop fra Utøya

Politimann nesten banket i hjel i Oslo

Politiet jobber med nye voldsalarmer

Les flere nyheter

Populært