Meny

Nordmann pågrepet i internasjonal overgrepsaksjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nordmann er blant 55 personer i totalt 20 land som er pågrepet og siktet for å ha spredt overgrepsbilder av barn.

Kripos bekrefter overfor Aftenposten at en norsk person er blant de 55 pågrepne i den globale overgrepsaksjonen. Asker og Bærum politidistrikt har ansvaret for etterforskningen av saken, men de hadde ikke anledning til å kommentere saken tirsdag.

Aksjonen ble satt i gang i oktober 2010, etter at New Zealands innenriksdepartement varslet Interpol om at de hadde identifisert store mengder overgrepsbilder av barn som ble utvekslet via sosiale nettverk, deriblant Facebook.

Interpol koordinerte så aksjonen, som førte til pågripelsene. Som følge av aksjonen ble tolv barn identifisert og reddet fra ytterligere overgrep, ifølge Interpol.

Les også: Fotballtrener dømt for overgrep mot spillere

Mick Moran, som leder avdelingen i Interpol som jobber med kriminalitet mot barn, sier aksjonen bør være en advarsel til andre med kriminelle hensikter.

– Det sies at internett ikke har noen grenser, men det betyr ikke at lover ikke gjelder, eller at folk som begår lovbrudd på nettet ikke vil bli identifisert. Det er ingen trygge eller anonyme omgivelser for personer som tror at de kan utveksle og publisere overgrepsbilder på nettet. Det viste seg igjen i denne operasjonen, som skal tjene som en advarsel til andre – du blir tatt, sier Moran i en pressemelding.

Les også:

Dømt for overgrep i kirketårn

Tiltalt for overgrep i badeland


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært