Fotballtrener dømt for overgrep mot spillere

Artikkelen fortsetter under annonsen

En fotballtrener i 40-årene er i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i ett år og to måneder for en rekke seksuelle overgrep mot to spillere han hadde treneransvaret for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

120 dager er gjort betinget. Resten må sones, melder Fædrelandsvennen.

Domfelte var ansatt som trener i en fotballklubb.

I en periode fra høsten 2005 til høsten 2006 hadde han et samleie med en jente som var under 18 år. Fra høsten 2005 til våren 2007 hadde han flere enn 15 samleier med en annen fotballjente. Domfellelsen omfatter også andre seksuelle overgrep.

Mannen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale den ene jenta 30.000 kroner og den andre 80.000 kroner i oppreisningserstatning. Han er også fradømt retten til å inneha stilling, verv eller på annen måte utøve virksomhet rettet mot barn på ubestemt tid.

Retten har lagt vekt på at fotballtreneren kynisk og målbevisst har utnyttet sin stilling som trener til å etablere et nært tillitsforhold til de to unge jentene og skaffet seg seksuell omgang med dem.

Retten fant det formildende at mannen tilsto og påtok seg ansvaret for handlingene, og at han viste stor forståelse og medlidenhet for jentene i retten. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter